Romige aspergetaart met sinaasappel

Romige aspergetaart met sinaasappel
  • Lunch
  • Aantal personen: 4
  • bladerdeeg , groene asperges , sinaasappel , crème fraîche
  • Vegetarisch
  • Best snel (20 tot 40 min)
  • Zonnig & zomers

Ingrediënten

6 plakjes bladerdeeg (kant-en-klaar, diepvries)
400 g kleine, groene asperges, onderkant verwijderd
rasp van 1 (onbespoten) sinaasappel
partjes van 1 sinaasappel (sap tijdens pellen opvangen)
1 ei
4 el crème fraîche
zout, peper
olijfolie
gemalen pepers

 

BEREIDING

Blancheer de asperges 5-10 min (afhankelijk van de dikte) in gezouten water. Giet af en dompel ze onmiddellijk in koud water. Dep droog met keukenpapier. Verwarm de oven voor op 210°C. Rol het deeg uit tot 1 lap, bestuif het met bloem en vouw het tot een rechthoek van 50x20 cm. Maak de randjes nat en vouw ze iets naar binnen. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Klop het ei met de crème fraîche. Voeg zout, peper en wat (opgevangen) sinaasappelsap toe.
Verdeel de asperges en sinaasappelpartjes over de taart, schep het eimengsel en de sinaasappelrasp erover. Besprenkel zuinig met olijfolie, zet in de oven en bak in 20 min goudbruin.
TIP
Ook lekker met courgette ipv asperges. Snij 2 courgettes in blokjes, bak ze van tevoren aan in een beetje olijfolie en verdeel ze over de taart.

 
 
Meer Recepten...
Recepten
Krab met mango, avocado en gember
Uit het kookboek Vis uit Blik van Bart van Olphen.
Recepten
Ansjovis met gnocchi en salie
Uit het kookboek Fishtales van Bart van Olphen
Recepten
Coucoussalade met witte tonijn
Recept uit het kookboek Vis uit Blik van Jan van Olphen.
Recepten
café au lait
Recepten
Pancakes met lemon curd
Recepten
Bonenspread
Recepten
Eggs Benedict met hollandaisesaus
Recepten
Rode kool met Poolse kabanos