Romige aspergetaart met sinaasappel

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Glutenvrije wortel-gembersoep
Singaporese rijstnoodles
Veganistische kokos-limoentaartjes
Sinaasappeltaart

Ingrediënten

6 plakjes bladerdeeg (kant-en-klaar, diepvries)
400 g kleine, groene asperges, onderkant verwijderd
rasp van 1 (onbespoten) sinaasappel
partjes van 1 sinaasappel (sap tijdens pellen opvangen)
1 ei
4 el crème fraîche
zout, peper
olijfolie
gemalen pepers

BEREIDING
Blancheer de asperges 5-10 min (afhankelijk van de dikte) in gezouten water. Giet af en dompel ze onmiddellijk in koud water. Dep droog met keukenpapier. Verwarm de oven voor op 210°C. Rol het deeg uit tot 1 lap, bestuif het met bloem en vouw het tot een rechthoek van 50x20 cm. Maak de randjes nat en vouw ze iets naar binnen. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

Klop het ei met de crème fraîche. Voeg zout, peper en wat (opgevangen) sinaasappelsap toe. Verdeel de asperges en sinaasappelpartjes over de taart, schep het eimengsel en de sinaasappelrasp erover. Besprenkel zuinig met olijfolie, zet in de oven en bak in 20 min goudbruin.

TIP
Ook lekker met courgette ipv asperges. Snij 2 courgettes in blokjes, bak ze van tevoren aan in een beetje olijfolie en verdeel ze over de taart.

gerelateerd
Glutenvrije wortel-gembersoep
Singaporese rijstnoodles
Veganistische kokos-limoentaartjes
Sinaasappeltaart
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO