Romige aspergetaart met sinaasappel

Romige aspergetaart met sinaasappel
  • Lunch
  • Aantal personen: 4
  • bladerdeeg , groene asperges , sinaasappel , crème fraîche
  • Vegetarisch
  • Best snel (20 tot 40 min)
  • Zonnig & zomers

Ingrediënten

6 plakjes bladerdeeg (kant-en-klaar, diepvries)
400 g kleine, groene asperges, onderkant verwijderd
rasp van 1 (onbespoten) sinaasappel
partjes van 1 sinaasappel (sap tijdens pellen opvangen)
1 ei
4 el crème fraîche
zout, peper
olijfolie
gemalen pepers

 

BEREIDING

Blancheer de asperges 5-10 min (afhankelijk van de dikte) in gezouten water. Giet af en dompel ze onmiddellijk in koud water. Dep droog met keukenpapier. Verwarm de oven voor op 210°C. Rol het deeg uit tot 1 lap, bestuif het met bloem en vouw het tot een rechthoek van 50x20 cm. Maak de randjes nat en vouw ze iets naar binnen. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Klop het ei met de crème fraîche. Voeg zout, peper en wat (opgevangen) sinaasappelsap toe.
Verdeel de asperges en sinaasappelpartjes over de taart, schep het eimengsel en de sinaasappelrasp erover. Besprenkel zuinig met olijfolie, zet in de oven en bak in 20 min goudbruin.
TIP
Ook lekker met courgette ipv asperges. Snij 2 courgettes in blokjes, bak ze van tevoren aan in een beetje olijfolie en verdeel ze over de taart.

 
 
Meer Recepten...
Recepten
Kip met kokkels, zwarte risotto en saffraanjus
Over deze zwarte rijst kun je een interessant verhaal ophangen tegen je gasten: venererijst, ook wel riso nerone genoemd, is een zwarte volkorenrijst, oorspronkelijk een keizerlijke dis uit China. de aziatische rijst werd eind jaren negentig gekruist met een italiaanse rijstsoort. Venere-rijst he...
Recepten
Knolselderijsalade, met pekelvlees en mierikswortel
Recepten
Sherry-rozijnencake met drie toppings
te doen| zoet | 10 personen | 30 min bereidingstijd + 50 min oventijd en 1 nacht wachten
Recepten
Wellington met stilton, snijbiet en walnoten
Een geweldig kerstgerecht voor niet-vleeseters, deze wellington. Meestal is stilton gemaakt met vegetarisch stremsel, maar check het als je het zeker wilt weten.
Recepten
Gemberkoekpudding met sticky toffeesaus
Gember is een traditionele kerstspecerij. In dit gerecht is het dubbel feest, want er zit én stemgember, én gemberpoeder in. Je zou de gemberpoeder ook kunnen vervangen door fijngeraspte verse gember als je dat lekkerder vindt.
Recepten
Ossenhaas met perenpickle en kastanjes
Handig: je kunt de perenpickle al van tevoren maken. Scheelt tijd, en het maakt de smaak intensiever. Als je hem afdekt en in de koelkast bewaart, blijft hij maximaal drie dagen goed.