Romige aspergetaart met sinaasappel

Romige aspergetaart met sinaasappel
  • Lunch
  • Aantal personen: 4
  • bladerdeeg , groene asperges , sinaasappel , crème fraîche
  • Vegetarisch
  • Best snel (20 tot 40 min)
  • Zonnig & zomers

Ingrediënten

6 plakjes bladerdeeg (kant-en-klaar, diepvries)
400 g kleine, groene asperges, onderkant verwijderd
rasp van 1 (onbespoten) sinaasappel
partjes van 1 sinaasappel (sap tijdens pellen opvangen)
1 ei
4 el crème fraîche
zout, peper
olijfolie
gemalen pepers

 

BEREIDING

Blancheer de asperges 5-10 min (afhankelijk van de dikte) in gezouten water. Giet af en dompel ze onmiddellijk in koud water. Dep droog met keukenpapier. Verwarm de oven voor op 210°C. Rol het deeg uit tot 1 lap, bestuif het met bloem en vouw het tot een rechthoek van 50x20 cm. Maak de randjes nat en vouw ze iets naar binnen. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Klop het ei met de crème fraîche. Voeg zout, peper en wat (opgevangen) sinaasappelsap toe.
Verdeel de asperges en sinaasappelpartjes over de taart, schep het eimengsel en de sinaasappelrasp erover. Besprenkel zuinig met olijfolie, zet in de oven en bak in 20 min goudbruin.
TIP
Ook lekker met courgette ipv asperges. Snij 2 courgettes in blokjes, bak ze van tevoren aan in een beetje olijfolie en verdeel ze over de taart.

 
 
Meer Recepten...
Recepten
Indiase koolraapkoekjes
te doen| vooraf | vega | 4 personen | 20 bereidingstijd, plus 35 min bakkenDe zachte smaak van koolraap is lekker in combinatie met pittige specerijen. Deze koekjes zijn een variant op pakoras, een Indiase snack die meestal wordt gemaakt met bloemkool en aardappel.
Recepten
Kipcurry
te doen | hoofd | vlees | 2 personen | 45 min bereidingstijd, + 1-2 uur marinerenHet specerijenmengsel voor deze curry maak je zelf en dat proef je! De saus is romig maar licht en bereid met yoghurt en amandelen.
Recepten
Quiche met prei, ricotta en gruyère
te doen | hoofd | vega | 4-6 personen | 30 min bereidingstijd, plus 30 min rusten en 45 min oventijdDe ricotta geeft de vulling een bijzondere textuur. De quiche kun je direct eten, maar lauwwarm is hij nog lekkerder.
Recepten
Warme roderijstsalade met zalm
makkelijk| hoofd | vis | 2 personen | 30 min bereidingstijdRode rijst uit de Camargue heeft een zalige, nootachtige smaak. Je kunt Camargue-rijst bij natuurvoedingswinkels en delicatessenzaken krijgen. In plaats van rode rijst kun je de salade ook met gerst- of speltkorrels maken.
Recepten
Langzaam geroosterde varkensbuik met knolselderij-peerpuree
te doen | hoofd | vlees | 4-6 personen | 20 min bereidingstijd, plus 2,5 uur oventijdVarkensbuik is eigenlijk gewoon doorregen spek. Dat klinkt misschien wat machtig, maar als je het langzaam in de oven gaart, druipt veel vet eruit en hou je een heerlijk en knapperig stuk vlees over.
Recepten
Flammkuchen
Alles wat je weten moet over tarte flambée >