Koriander-viskoekjes

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Hoi! Chocoladetaart met zoute karamel
Koolraap in zoutkorst met oude Texelse geitenkaas en bessensaus
Courgetti met zelfgemaakte groene pesto en cherrytomaten
Courgetti met kip, feta en dille

Ingrediënten

300 g ontdooide kabeljauwfilet
1 teen knoflook, gepeld
1 eiwit
gemberpoeder
4 el fijngesneden koriander
olijfolie
1 limoen
zout en versgemalen peper
Extra: keukenmachine

BEREIDING
Doe de kabeljauw (of andere witvisfilets) met de knoflook en wat zout in de keukenmachine. Maal de vis tot tartaar (laat de machine niet draaien maar gebruik de pulseknop, anders warmt het visvlees op). Klop met een vork het eiwit los in een grote kom. Schep de gemalen vis erbij. Voeg zout, peper, een beetje gemberpoeder en de koriander toe. Meng alles goed. Vorm platte rondjes van de vismassa (als ze te dik zijn worden de viskoekjes vanbinnen niet gaar genoeg). Verhit een scheut olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Draai het vuur dan iets lager en bak de koekjes in 2 min per kant goudbruin en gaar.
Serveer ze direct met partjes limoen en een gemengde salade of Thaise rijst.

gerelateerd
Hoi! Chocoladetaart met zoute karamel
Koolraap in zoutkorst met oude Texelse geitenkaas en bessensaus
Courgetti met zelfgemaakte groene pesto en cherrytomaten
Courgetti met kip, feta en dille
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO