Koriander-viskoekjes

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Cannibale Royale's pompoensoep
Kabeljauwhaasjes met smokey paprikahummus en zeekraalsalade
Aardperensoufflés met gorgonzola
Brownies met pindakaas en zeezout

Ingrediënten

300 g ontdooide kabeljauwfilet
1 teen knoflook, gepeld
1 eiwit
gemberpoeder
4 el fijngesneden koriander
olijfolie
1 limoen
zout en versgemalen peper
Extra: keukenmachine

BEREIDING
Doe de kabeljauw (of andere witvisfilets) met de knoflook en wat zout in de keukenmachine. Maal de vis tot tartaar (laat de machine niet draaien maar gebruik de pulseknop, anders warmt het visvlees op). Klop met een vork het eiwit los in een grote kom. Schep de gemalen vis erbij. Voeg zout, peper, een beetje gemberpoeder en de koriander toe. Meng alles goed. Vorm platte rondjes van de vismassa (als ze te dik zijn worden de viskoekjes vanbinnen niet gaar genoeg). Verhit een scheut olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Draai het vuur dan iets lager en bak de koekjes in 2 min per kant goudbruin en gaar.
Serveer ze direct met partjes limoen en een gemengde salade of Thaise rijst.

gerelateerd
Cannibale Royale's pompoensoep
Kabeljauwhaasjes met smokey paprikahummus en zeekraalsalade
Aardperensoufflés met gorgonzola
Brownies met pindakaas en zeezout
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO