Eggnog panna cotta

Eggnog panna cotta
  • Zoet
  • Aantal personen: 10
  • rum , nootmuskaat , eieren
  • Vegetarisch
  • Slow food (minimaal 1 uur werk)

Ingrediënten

840 ml melk
5 eidooiers
170 g suiker
240 ml koude ‘heavy cream’
2 el lichte rum
1 el gelatinepoeder
geraspte nootmuskaat
 Extra: fijne zeef, cakevormpjes

 

BEREIDING

Vul een grote kom met ijswater en zet hem apart. Breng 500 ml melk zachtjes aan de kook. Klop de eidooiers met de suiker tot een egaal geel mengsel. Voeg al kloppend de helft van de opgewarmde melk toe en schenk het mengsel daarna terug in de pan bij de rest van de (warme) melk. Verwarm op laag vuur en blijf roeren met een houten lepel tot het mengsel dikker wordt. Haal de pan van het vuur en voeg al kloppend de resterende 340 ml melk en de koude room toe. Giet het mengsel door een fijne zeef in een kom en zet deze in ijswater. Voeg de rum en nootmuskaat toe. Schep 125 ml van deze afgekoelde advocaat in een kleine kom en strooi er gelatinepoeder over. Verwarm in een pannetje de overige advocaat op middelhoog vuur, zorg dat het niet kookt. Voeg de gelatinemix toe en roer tot het opgelost is. Filter door een fijne zeef en stort in cakevormpjes of theekopjes. Zet de vormpjes minimaal 3 uur in de koelkast tot ze stevig zijn.

 
 
Meer Recepten...
Recepten
Kip met kokkels, zwarte risotto en saffraanjus
Over deze zwarte rijst kun je een interessant verhaal ophangen tegen je gasten: venererijst, ook wel riso nerone genoemd, is een zwarte volkorenrijst, oorspronkelijk een keizerlijke dis uit China. de aziatische rijst werd eind jaren negentig gekruist met een italiaanse rijstsoort. Venere-rijst he...
Recepten
Knolselderijsalade, met pekelvlees en mierikswortel
Recepten
Sherry-rozijnencake met drie toppings
te doen| zoet | 10 personen | 30 min bereidingstijd + 50 min oventijd en 1 nacht wachten
Recepten
Wellington met stilton, snijbiet en walnoten
Een geweldig kerstgerecht voor niet-vleeseters, deze wellington. Meestal is stilton gemaakt met vegetarisch stremsel, maar check het als je het zeker wilt weten.
Recepten
Gemberkoekpudding met sticky toffeesaus
Gember is een traditionele kerstspecerij. In dit gerecht is het dubbel feest, want er zit én stemgember, én gemberpoeder in. Je zou de gemberpoeder ook kunnen vervangen door fijngeraspte verse gember als je dat lekkerder vindt.
Recepten
Ossenhaas met perenpickle en kastanjes
Handig: je kunt de perenpickle al van tevoren maken. Scheelt tijd, en het maakt de smaak intensiever. Als je hem afdekt en in de koelkast bewaart, blijft hij maximaal drie dagen goed.