Eggnog panna cotta

Eggnog panna cotta
  • Zoet
  • Aantal personen: 10
  • rum , nootmuskaat , eieren
  • Vegetarisch
  • Slow food (minimaal 1 uur werk)

Ingrediënten

840 ml melk
5 eidooiers
170 g suiker
240 ml koude ‘heavy cream’
2 el lichte rum
1 el gelatinepoeder
geraspte nootmuskaat
 Extra: fijne zeef, cakevormpjes

 

BEREIDING

Vul een grote kom met ijswater en zet hem apart. Breng 500 ml melk zachtjes aan de kook. Klop de eidooiers met de suiker tot een egaal geel mengsel. Voeg al kloppend de helft van de opgewarmde melk toe en schenk het mengsel daarna terug in de pan bij de rest van de (warme) melk. Verwarm op laag vuur en blijf roeren met een houten lepel tot het mengsel dikker wordt. Haal de pan van het vuur en voeg al kloppend de resterende 340 ml melk en de koude room toe. Giet het mengsel door een fijne zeef in een kom en zet deze in ijswater. Voeg de rum en nootmuskaat toe. Schep 125 ml van deze afgekoelde advocaat in een kleine kom en strooi er gelatinepoeder over. Verwarm in een pannetje de overige advocaat op middelhoog vuur, zorg dat het niet kookt. Voeg de gelatinemix toe en roer tot het opgelost is. Filter door een fijne zeef en stort in cakevormpjes of theekopjes. Zet de vormpjes minimaal 3 uur in de koelkast tot ze stevig zijn.

 
 
Meer Recepten...
Recepten
Indiase koolraapkoekjes
te doen| vooraf | vega | 4 personen | 20 bereidingstijd, plus 35 min bakkenDe zachte smaak van koolraap is lekker in combinatie met pittige specerijen. Deze koekjes zijn een variant op pakoras, een Indiase snack die meestal wordt gemaakt met bloemkool en aardappel.
Recepten
Kipcurry
te doen | hoofd | vlees | 2 personen | 45 min bereidingstijd, + 1-2 uur marinerenHet specerijenmengsel voor deze curry maak je zelf en dat proef je! De saus is romig maar licht en bereid met yoghurt en amandelen.
Recepten
Quiche met prei, ricotta en gruyère
te doen | hoofd | vega | 4-6 personen | 30 min bereidingstijd, plus 30 min rusten en 45 min oventijdDe ricotta geeft de vulling een bijzondere textuur. De quiche kun je direct eten, maar lauwwarm is hij nog lekkerder.
Recepten
Warme roderijstsalade met zalm
makkelijk| hoofd | vis | 2 personen | 30 min bereidingstijdRode rijst uit de Camargue heeft een zalige, nootachtige smaak. Je kunt Camargue-rijst bij natuurvoedingswinkels en delicatessenzaken krijgen. In plaats van rode rijst kun je de salade ook met gerst- of speltkorrels maken.
Recepten
Langzaam geroosterde varkensbuik met knolselderij-peerpuree
te doen | hoofd | vlees | 4-6 personen | 20 min bereidingstijd, plus 2,5 uur oventijdVarkensbuik is eigenlijk gewoon doorregen spek. Dat klinkt misschien wat machtig, maar als je het langzaam in de oven gaart, druipt veel vet eruit en hou je een heerlijk en knapperig stuk vlees over.
Recepten
Flammkuchen
Alles wat je weten moet over tarte flambée >