Eggnog panna cotta

Geschikt voor 10 personen
gerelateerd
Marokkaanse bloemkoolsoep met amandelen
Cannibale Royale's pompoensoep
Kabeljauwhaasjes met smokey paprikahummus en zeekraalsalade
Aardperensoufflés met gorgonzola

Ingrediënten

840 ml melk
5 eidooiers
170 g suiker
240 ml koude ‘heavy cream’
2 el lichte rum
1 el gelatinepoeder
geraspte nootmuskaat

Extra: fijne zeef, cakevormpjes

BEREIDING

Vul een grote kom met ijswater en zet hem apart. Breng 500 ml melk zachtjes aan de kook. Klop de eidooiers met de suiker tot een egaal geel mengsel. Voeg al kloppend de helft van de opgewarmde melk toe en schenk het mengsel daarna terug in de pan bij de rest van de (warme) melk. Verwarm op laag vuur en blijf roeren met een houten lepel tot het mengsel dikker wordt.

Haal de pan van het vuur en voeg al kloppend de resterende 340 ml melk en de koude room toe. Giet het mengsel door een fijne zeef in een kom en zet deze in ijswater. Voeg de rum en nootmuskaat toe. Schep 125 ml van deze afgekoelde advocaat in een kleine kom en strooi er gelatinepoeder over.

Verwarm in een pannetje de overige advocaat op middelhoog vuur, zorg dat het niet kookt. Voeg de gelatinemix toe en roer tot het opgelost is. Filter door een fijne zeef en stort in cakevormpjes of theekopjes. Zet de vormpjes minimaal 3 uur in de koelkast tot ze stevig zijn.

gerelateerd
Marokkaanse bloemkoolsoep met amandelen
Cannibale Royale's pompoensoep
Kabeljauwhaasjes met smokey paprikahummus en zeekraalsalade
Aardperensoufflés met gorgonzola
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO