ZOEK

Hier vind je de lekkerste wontonsoep van Amsterdam

We zijn het roerend met foodblogger Susam Pang van bySam eens: de wontonsoep is het ondergeschoven kindje van de Aziatische keuken. Tijd voor een comeback: ze tipt ons de lekkerste van Amsterdam. 

gerelateerd
Hallo Fryslân: 6 hotspots in Leeuwarden
Nieuwe restaurants in Amsterdam – Ontdek dé hotspots van 2018
Hotspots Haarlem! 16x uit eten, lunchen en borrelen
Tijd voor burgers! 8x hamburgers eten in Den Haag
Getty Images

Ben je al bij deze nieuwe Amsterdamse hotspots geweest?

Terwijl iedereen zich tegenwoordig stort op Japanse ramensoep en Vietnamese phò, blijft er één noedelsoep buiten de schijnwerpers. Doodzonde, want de Kantonese wontonsoep met noedels doet niet onder voor zijn Aziatische maatjes.

GEVANGEN IN DEEG
Wonton heeft zijn naam te danken aan z’n ronde vorm en het feit dat de vulling gevangen zit in het deeg. De dumpling werd duizenden jaren geleden bedacht door de Mandarijns sprekende Chinezen in het noorden van het land. De ronde ingepakte baaltjes werden toen nog gemaakt met dikker deeg en gevuld met zowel garnalen als varkensvlees. Een paar honderd jaar later ging het varken eruit, en waren het de Kantonees sprekende Chinezen uit het zuiden die deze dumplings hebben verfijnd tot de wonton zoals wij het kennen, met dunner deeg, gevuld met varkensvlees, garnaal en gember.

ORIGINELE WONTONSOEP
Wonton zwemt in een soep met een diepe smaak, meestal bouillon die wordt getrokken van garnalenkop en -schil, gedroogde vis, kippenbotten en varkensbotten. De smaak van de soep is overigens niet zo intens als die van ramen, want hij mag de show niet stelen van de wonton. Speciale noedels, behandeld met alkalinewater zodat ze lekker chewy blijven, lente-ui en Chinese groenten maken het gerecht af.

Hotspots! 8x de meest authentieke Chinese restaurants >

DE LEKKERSTE WONTONSOEP VAN AMSTERDAM
Je kunt op meerdere plekken in Amsterdam wontonnoedelsoep eten, maar de allerbeste eet je bij New King op de Zeedijk. De wontons zijn hier extra groot, de huisgemaakte vulling is lekker sappig, goed op smaak en ook de soep slurpt lekker weg. Tip: neem na het ontdekken van de wontonsoep ook de Sui Kauw. Deze deeghappen in soep zijn gevuld met garnalen en absoluut het proeven waard.

wonton-noodle-soup

Je hebt al een noedelsoep voor €7,00 (klein) of € 11,00 (groot).

> New King, Zeedijk 115-117, Amsterdam, dagelijks open van 11.00 uur tot 22.30 uur

 

Tekst: Susam Pang, Foto's: bySam

bysam-susam-pang-amsterdam

Rijst! 5x recepten met rijst >
Liever ramen? We hebben 8 variaties voor je >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO