ZOEK

Hotspots! 5x goede vleesrestaurants

Waar Amsterdam Eet's Anne tipt lekkere vleesrestaurants door heel Nederland en maakt ook een uitstapje naar de zuiderburen.

gerelateerd
Hallo Fryslân: 6 hotspots in Leeuwarden
Nieuwe restaurants in Amsterdam – Ontdek dé hotspots van 2018
Hotspots Haarlem! 16x uit eten, lunchen en borrelen
Tijd voor burgers! 8x hamburgers eten in Den Haag
Getty Images

Anne van Waar Amsterdam Eet ging op zoek naar lekkere vleesrestaurants door heel het land. Plus een beetje in België.

CEO BAAS VAN HET VLEES
Dat een nieuw restaurant een aanwinst voor een stad kan zijn bewijst sterrenchef Mario Ridder. In een voormalig slachthuis serveert hij stoere vleesgerechten met aandacht voor herkomst en bereiding. Het is een schot in de roos. 500 van de beste chefs in Nederland tipte niet voor niets deze zaak als hun favoriet. Terecht, als vleesliefhebber kom je hier graag. De rauwe uitstraling, de runderkoppen aan de muur, de uitleg die bij elk stukje vlees hoort. Het is de reden waarom ik graag op de trein naar Rotterdam stap.
 > CEO Baas van het Vlees, Sumatraweg 1-3, Rotterdam

THE ROUGH KITCHEN
In Amsterdam vond je 'm al in de Foodhallen maar sinds vorige maand blaast The Rough Kitchen ook de pier van Scheveningen nieuw leven in. Met een wereldteam achter de barbecue kan deze zaak niet in mijn lijst ontbreken. Jord Althuizen, wereldkampioen BBQ en Marcus Polman, culinair journalist, delen een passie voor het ware vlees. Ze werken hier uitsluitend met producten van blije varkens, koeien en kippen die een goed leven hebben gehad. Nobel zou je denken, zeker, maar het is vooral de smaak die het ten goede komt. Als carnivoor lunch ik hier graag met een broodje pulled pork. De beste van Nederland, als je het aan mij vraagt.
 > The Rough Kitchen, De Pier, Scheveningen

BARLEY’S
De hippe brooklyn style burgerbars schieten als paddenstoelen uit de grond. Elke tent is opzoek naar de ultieme burger voor zijn klant. Barley’s staat bij mij hoog op het lijstje. Hier serveren ze mijn favoriete combinatie: een burger van black angus met pulled pork en bacon erop. Jawel, triple meat, triple fun. Daarnaast is de bierkaart ongekend lang en adviseert de bediening je graag. Dat zijn heel wat pluspunten waar menig hipsterburgerbar nog wat van kan leren.
Barley’s, Pauwstraat 4, Arnhem

MEAT WEST
Meat West bevindt zich in de populaire Foodhallen in Amsterdam West. Het is een zaak waar ik zowel mijn partner, als mijn vrienden, als een zakenrelatie graag mee naartoe neem. Dat komt bovenal door de sfeer en het eten. Prachtige stukken vlees die met aandacht bereid zijn. Een pluspunt aan dit restaurant is ook de enorme kennis en hoeveelheid aan wijnen. Er gaat niks boven een prachtig stuk Rib Eye Dry Aged met een mooie rode wijn. Dat dit complementair aan elkaar is, dat is hebben ze hier begrepen. Deze zaak heeft mij nog nooit teleurgesteld.
Meat West, Bellamyplein 51, Amsterdam

ELCKERLIJC
Barbecuegerechten op topniveau. Dat is Elckerlijc in een notendop. Achter de grill staat meesterbarbecuer Peter de Clercq. Hij beheerst alle grilltechnieken die nodig zijn tot in de puntjes. In dit restaurant heeft elk stuk vlees zijn eigen soort hout in de bereiding. Zo wordt bij Frans rundvlees hout van wijnranken gebruikt. Engelse runderen krijgen een grill van Jack Daniels houtvaten. Achter het huis lopen eigen Vlaamse wit-rood runderen, in het bos grazen lammeren, geiten en Galloway runderen. Kortom, dit is pure ambacht dat een bezoek aan ons zuiderburen meer dan waard is.
Elckerlijc Farm, Kraailokerkweg 17, Maldegem, Belgie

 

WAAR AMSTERDAM EET: ANNE

Anne

Anne (25) is redacteur bij De Wereld Draait Door en een liefhebber van de Amerikaanse soul food cultuur. Ze gaat het liefst voor een groot stuk vlees met een goede Bourbon. Voel je welkom. Zolang het maar het hart en ziel is. De komende weken zal Anne samen met het team van Waar Amsterdam Eet iedere woensdag en vrijdag hotspots delen uit heel Nederland.

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO