ZOEK

Bring your own weckpot! Verpakkingsloos boodschappen doen

De eerste verpakkingsloze winkel, met de toepasselijke naam Opgeweckt, heeft in Groningen de deuren geopend. Het is het begin van het precycle boodschappen doen.

gerelateerd
Tijd voor sushi! En hier eet je de beste van Amsterdam
7x bijzondere restaurants voor meer dan alleen eten
Nieuwe restaurants in Amsterdam – Ontdek dé hotspots van 2018
Dit zijn de nieuwste hotspots van Rotterdam - 2018

Massaal met een weckpot, voorraaddoos of een biologisch afbreekbare tas onder de arm richting het noorden: bij Opgeweckt hebben de biologische en regionale producten geen verpakking. Van nootjes en gedroogd fruit, tot verse groente. Door verpakkingen te bannen, wordt zowel milieuvervuiling als voedselverspilling voorkomen. Het is namelijk een stuk gemakkelijker om precies de hoeveelheid die je nodig hebt in je potje te scheppen.

Restjes? Zo vries je handig in >

Opgeweckt is de eerste winkel in Nederland die geheel vanuit het precycle-principe werkt, maar zeker niet de laatste. In de Twijnstraat in Utrecht opent na de zomer de evenals geheel verpakkingsloze winkel Bag&Buy. Over de grens vind je in Antwerpen de zero waste shop Robuust. Ook zijn al verschillende winkels, zoals Biolicious in Amsterdam en Superfair in Utrecht, die een deel van hun assortiment in grote silo’s aanbieden.

Opgeweckt, Astraat 16, Groningen

Geen Wiki- maar Kliekipedia >
10 leftover-recepten >
Tips om verspilling tegen te gaan >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO