Hier eet je de lekkerste Turkse pizza's en dolama's in Rotterdam

Wees er snel bij want als bakker Nezif Kaya met pensioen gaat, is er géén opvolger.

gerelateerd
Hallo Fryslân: 6 hotspots in Leeuwarden
Nieuwe restaurants in Amsterdam – Ontdek dé hotspots van 2018
Hotspots Haarlem! 16x uit eten, lunchen en borrelen
Tijd voor burgers! 8x hamburgers eten in Den Haag
Getty Images

KAYA PASTANESI
De lahmacun, dolama en baklava van Kaya Pastanesi zijn beroemd in heel Rotterdam. Dolama’s van alleen de beste kwaliteit pistachenoten, Turkse koekjes en een heerlijke lahmacun: Kaya Pastanesi is, al bijna 35 jaar, één van de beste Turkse bakkerijen van Rotterdam. Het geheim is het vakmanschap van oprichter en nog altijd bakker, Nezif Kaya. In dit familiebedrijf worden alle lekkernijen vers door hem bereid, volgens traditioneel Turks recept en met veel passie voor zijn vak. Hij ís de bakkerij. Klanten komen van ver voor zijn producten.

Bij Kaya Pastanesi serveren ze een heerlijk Turks drankje > 

KWALITEIT
Alleen de lekkerste ingrediënten zijn goed genoeg voor deze bakker. De lahmacun bereidt hij in een vijfhonderd jaar oude steenoven om zo die heerlijke, dunne bodem te krijgen. Voor de baklava dolama, een knapperige zoetigheid van filodeeg gevuld met een pistachepasta, en baklava zijn alleen de hoogste kwaliteit noten goed genoeg.

TURKSE PIZZA MET KNOFLOOKSAUS
Dochter Yeliz runt met haar man Hassan Dönmez de bakkerij aan de 1e Middellandstraat in Rotterdam. Het concept van de Turkse bakkerij is de afgelopen 35 jaar wel wat veranderd. Zo is er nu ruimte bijgekomen om even aan een tafeltje binnen of buiten te genieten. En bij de Turkse pizza, is inmiddels – tegen alle tradities in – ook oer-Hollandse knoflooksaus te bestellen. Al is-ie lekkerder zonder.

Hoewel Kaya’s dochter enkele van de koekrecepten kent, zal er mogelijk ook een boel van de traditionele Turkse baktraditie verloren gaan als de oude man niet meer in staat is om alles zelf te maken. Kortom, niet meer wachten, gewoon gaan proeven.

> Kaya Pastanesi, 1e Middellandstraat 123b, Rotterdam

Tekst: Bianca van der Aalst.

Deze 3 multiculti vleesgerechten van Slagerij Schell aan de West-Kruiskade moet je proberen >

 

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO