Verborgen parel in Amsterdam Oud-West: Taqueria Tacobar

Voor de liefhebber van Mexicaans comfortfood. En tequila.  

gerelateerd
Tijd voor sushi! En hier eet je de beste van Amsterdam
7x bijzondere restaurants voor meer dan alleen eten
Nieuwe restaurants in Amsterdam – Ontdek dé hotspots van 2018
Dit zijn de nieuwste hotspots van Rotterdam - 2018
Taqueria Tacobar via Hans en Grietje

Een simpele, maar goede hap op steenworp afstand van het centrum, zonder door te hebben dat je daadwerkelijk in het hart van onze hoofdstad zit - op de typerende panden om je heen na dan. Taqueria Tacobar is gevestigd een typisch Amsterdamse pijpenla, middenin een kindvriendelijk en verrassend rustig stuk Amsterdam. Wie goed kijkt vanaf de Nassaukade, ziet de vrolijk verlichte rode luifels al van een afstand hangen. Yup, daar moet je henen.

Ook deze spiksplinternieuwe restaurants in Amsterdam zijn een bezoekje waard >

¡QUE VIVA MÉXICO!
Schijnt het magere herfstzonnetje, dan kun je het wagen op een plekje op het kleine, maar gezellige terras onder die luifels. Het grijze weer dwingt ons tegenwoordig helaas vaak naar binnen voor de Mexicaanse hap, maar eenmaal binnen in de zaak, ben je die grauwe lucht alweer vergeten. Wat wil je, met muren in alle kleuren van de regenboog, cactussen in hoeken en op tafels en swingende salsa op je bord en in je oren.

Bij dit restaurant aan de Rozengracht eet je ander Latijns-Amerikaans comfort food >

WINNING TEAM
Taqueria Tacobar is qua menu al langer een favoriet: je eet er vis, vlees of vega op je glutenvrije taco. En heb je daar geen zin in, dan sla je je slag uit een van de salades of bites - avocadofries, quesedilla’s of kluiven aan een kippetje. Die simpele kaart is, op wat aanpassingen na, al sinds de opening in 2016 in de grote lijnen hetzelfde gebleven. Een succes, want ondertussen eet je ‘m niet alleen meer in Amsterdam, maar ook bij de nieuwe, tweede vestiging in Breda. En niet alleen de kaart is een winnend team; een oerhollandse eigenaar slash barman en oermexicaanse chef brengt ook mooie dingen met zich mee.

Eten met een glutenallergie? Dat doe je ook hier in Amsterdam >

MEXICAANSE OESTERS
Die mooie dingen? Daarvoor wijken we even af van die steady kaart. Zo worden er tegenwoordig maandelijks specials uit de keuken getoverd in de vorm van een gerecht en een cocktail, waarvan de eerste de Spicy Meatball taco is. Op donderdag kun je er voortaan terecht voor Tequila Thursday, waar je meer van je favoriete Frozen Margherita bestelt voor minder. En eet je je taco liever op eigen bank op, dan kun je je bestelling vandaag de dag ook ophalen. Maar het mooiste nieuws, dat is er aanstaande zondag voor de oesterliefhebbers. Dan slurp je voor een schappelijke prijs oesters (mét Mexicaanse toppings), Bloody Marias en cava tijdens het Ostras Y Bloody Marias event. Waarvan er hopelijk nog vele volgen. 

> Taqueria Tacobar, Tweede Helmersstraat 26, Amsterdam

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO