ZOEK

Hotspots Stockholm: 5x restaurants voor ontbijt, lunch, diner en borrel

Waar ga je eten in Stockholm? Pauline Egge van Petite Passport deelt 5 hotspots voor ontbijt, lunch, diner of gewoon een borrel.

gerelateerd
Hallo Fryslân: 6 hotspots in Leeuwarden
Nieuwe restaurants in Amsterdam – Ontdek dé hotspots van 2018
Hotspots Haarlem! 16x uit eten, lunchen en borrelen
Tijd voor burgers! 8x hamburgers eten in Den Haag
Getty Images

FARANG
De eigenaren van Farang runnen ook een aantal succesvolle restaurants in Helsinki, zoals Gajin en Boulevard Social. Hun eerste stek in Stockholm huist meteen op een bijzondere locatie: in een oude elektriciteitsfabriek. Je komt er binnen via een gezellige bar, waarna je de grote, industriële ruimte betreedt. Op de kaart staan vooral gerechten uit Zuidoost-Azië. Laat lekker de hele tafel vol zetten en deel ze met je vrienden.
> Farang, Tulegatan 7, Stockholm

NOSH & CHOW
Nosh & Chow is ingericht door een Spaanse interieurarchitect die er alles aan heeft gedaan om er een behaaglijk, luxe restaurant van te maken. Ruime zetels, bloemen, kaarsen, open haarden, al vriest het buiten tien graden, je krijgt het binnen meteen warm. Er is een cocktailbar, een restaurant en een binnentuin. Op de kaart staan gerechten uit allerlei werelddelen: van Italiaanse risotto tot Zweedse kaviaar. Tijdens de kerstperiode is Nosh & Chow alleen voor het diner geopend.
> Nosh & Chow, Norrlandsgatan 24, Stockholm

Met déze tip mislukt je risotto nooit meer >

OAXEN
Het is niet alleen fantastisch eten bij Oaxen, het is een unieke ervaring om er te komen. Je kunt vanuit Stockholm met de ferry of de watertaxi: zeker in de winter een aanrader, omdat je dan ook iets meekrijgt van de archipel van Stockholm. Oaxen huisvest twee restaurants: Krog werd in februari beloond met een tweede Michelinster, The Slip is meer een Zweedse bistro. Maar wel erg goed! Open voor lunch en diner.
> Oaxen, Beckholmsvägen 26, Stockholm

De leukste Aziatische hotspots in Berlijn >

EKSTEDT
Ekstedt gaat radicaal back to basic. Alles wordt hier gekookt op open vuur of in een houtoven. De ruwe Vikingen in de keuken hebben de perfecte smoking skills, met Niklas Ekstedt aan het hoofd. Hij leerde zijn technieken in de keukens van Heston Blumenthal en Alain Ducasse, en voegde er zijn Zweedse kennis aan toe. De sfeer binnen is eveneens warm: veel hout, leer en mannen in stoere schorten. 
> Ekstedt, Humlegårdsgatan 17, Stockholm

THE FLYING ELK
Na een koude wandeling door de stad warm je direct op bij The Flying Elk op Gamla Stan, een Zweeds/Franse pub met heerlijke en betaalbare gerechten. Op de kaart staan fish & chips, hamburgers en mac ‘n’ cheese – gemaakt door Björn Frantzén die met zijn restaurant Frantzén al twee Michelinsterren binnensleepte. Niet zomaar een pub, dus. Let op het interieur met veel hout, koper en lampen van Tom Dixon. 
> The Flying Elk, Mälartorget 15, Stockholm

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO