ZOEK

Restaurants in Tokio! 11x hotspots die je niet mag missen

Met de meeste restaurants per vierkante meter ter wereld werd het hoog tijd voor een hotspotlijst Tokio. Dit zijn de plekken die je niet mag missen.

gerelateerd
Tijd voor sushi! En hier eet je de beste van Amsterdam
7x bijzondere restaurants voor meer dan alleen eten
Nieuwe restaurants in Amsterdam – Ontdek dé hotspots van 2018
Dit zijn de nieuwste hotspots van Rotterdam - 2018

Foto: Facebook New York Grill & Bar

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Foto: Facebook Robot Restaurant

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Fotot: Facebook Kabaya
1 / 11

New York Grill & Bar

The New York Grill & Bar zit op de 52e verdieping van het beroemde Park Hyatt hotel in Shinjuku. Dramatische uitzichten worden gecombineerd met haute cuisine. Leuk weetje: The New York Bar werd wereldberoemd als setting voor de film Lost in Translation.

> New York Grill & Bar, 3-7-1-2 Nishi Shinjuku, Shinjuku-Ku, Tokyo

Nikuto (Golden Gai)

200 bars in 6 kleine straatjes? Het kan! Natuurlijk passen er maar een stuk of 8 mensen in een van de bars, maar dat drukt de pret niet. Let op de rode lampionnen voor de deur, dat betekent dat je er ook kan eten. Zoals bij Nikuto, waar al het vlees wordt bereid op houtskool.

> Nikuto, Kabukicho 1-1-5 (Golden Gai), Tokio

Nagi (Golden Gai)

Ook in the Golden Gai vind je één van de beste plekken om ramen (Japanse noedelsoep) te eten. Slurpen mag.

> Nagi, 2F,1-1-10, Kabukicho, (Golden Gai), Tokio

Robot Restaurant

Technisch gezien is dit een restaurant. Maar wil je rustig dineren? Dat kan je vergeten. Wil je de ultieme crazy Tokio ervaring, dan móet je hier naartoe. Denk aan: héél veel neonlichten, keiharde muziek, robots, draken, haaien, spanning en avontuur.

> Robot Restaurant, 1-7-1 Kabukicho, Tokio

Tsukiji Market

Vers, vers, vers. Verser dan de vis hier zul je het niet krijgen op de wereldberoemde Tsukiji Market in Tokio. Dit is de plek waar alle restaurants ‘s ochtends hun vis inslaan voor de dag en waar jij een lekker visontbijt kan scoren.

> Tsukiji Market, 5-2-1 Chuo-ku, Tokio

Gonpachi

Dit is het Kill Bill restaurant. Je weet wel, die film van Quentin Tarantino. De beroemde regisseur gebruikte Gonpachi als decor voor een van beroemde vechtscènes. En sindsdien heeft een rits aan beroemdheden daar gedineerd.

> Gonpachi, 1F, 2F, 1-13-11, Nishi-Azabu, Minato-ku, Tokio

Kyubey

Een restaurant dat al sinds 1936 bestaat kan nooit slecht zijn. Misschien is Kyubey zelfs een van de beste plekken om sushi te eten in Tokio. Durven we wel te zeggen.

> Kyubey, 7-6, Ginza 8-chome, Chuo-ku, Tokio

Nakajima

Voor een prikkie eten bij een Japans restaurant met een Michelinster? Graag! Dan moet je hier zijn voor de lunch. Je zal niet de enige zijn dus kom op tijd  je bed uit.

> Nakajima, kelderverdieping, 3-32-5 Shinjuku Shinjuku-ku, Tokio

Memory Lane (Piss alley)

Als sushi niet echt jouw ding is, kan je altijd uitwijken naar Memory Lane, dat vroeger ook wel bekend stond als Piss Alley vanwege het gebrek aan wc’s in de jaren ‘40. Tegenwoordig zijn er genoeg wc’s en is dit dé plek om yakitori (geroosterd vlees of organen op een stokje te eten).

> Memory Lane, Omoide Yokocho, Tokio

Sakaezushi

Dit is even anders: staand sushi eten. In Tokio zijn standing sushi restaurants een ontzettende hype nu. Je hebt twee of drie chefs. Die staan achter de bar waar jij aan staat en maken à la minute jouw sushi. Briljant en zo lekker! Sakaezushi bestaat al sinds 1958.

> Sakaezushi, 1-18-5 Tateishi, Katsushika-ku, Tokio

Kayaba Coffee

Ja, wij westerlingen houden toch echt van onze koffie. En hier hebben ze toevallig heel lekkere koffie. En kostelijke taarten ook nog.

> Kayaba Coffee, 110-0001 Taito, Tokyo

Zei iemand Michelin? Tokio heeft de meeste, kijk maar >
 

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO