ZOEK

Restaurants in Londen! We tippen 8 hotspots

In Londen struikelden we over de Zuid-Amerikaanse invloeden, hippe wijnbars, het betere barfood en vooral: geweldige ontbijttentjes. We kregen nog net geen stress van de hoeveelheid nieuwe restaurants. Maar bekijk het liever van de andere kant: je kunt hier de hele dag door eten. 

gerelateerd
Tijd voor sushi! En hier eet je de beste van Amsterdam
7x bijzondere restaurants voor meer dan alleen eten
Nieuwe restaurants in Amsterdam – Ontdek dé hotspots van 2018
Dit zijn de nieuwste hotspots van Rotterdam - 2018
Restaurant Dishoom in Londen

Tekst: Mara Grimm

Steeds meer restaurants koken namelijk met de klok mee – precies zoals onze grote favorieten Lyle’s en St John Bread & Wine dat al een tijdje doen: ’s ochtends kun je er ontbijten, om elf uur komt er een taart uit de oven, ’s middags is er een lunchmenu en ’s avonds schuif je aan voor het diner of bestel je een cocktail en wat snacks. En daarmee kun je in Londen met gemak doen wat wij het liefste doen: 24 uur per dag in restaurants eten.

PACHAMAMA
De foodscene in Londen wordt allang niet meer gedomineerd door grote sterren, maar door hun offspring die nu de vleugels uitslaat. Tom Catley werkte eerder voor Nobu, Ottolenghi en Rick Stein, maar vond het de hoogste tijd om voor zichzelf te beginnen. Londen Zijn Pachamama ziet eruit als een oude koloniale woning (mooi!) en in de keuken draait het om de Peruaanse gerechten die zijn bereid met lokale producten. We proefden een zeldzaam goede ceviche van zeebaars met perfect gedoseerde zuren, snackten misotaco’s met zalm en aji rocoto en dronken net iets te veel piscococktails. Maar dat laatste was de schuld van de barman.
> 18 Thayer Street, Londen, pachamamalondon.com

PORTLAND
Chef-kok Merlin Labron-Johnson werkte twee jaar bij het Belgische In den Wulf en brengt een lichte keuken met robuuste smaken. Het enige probleem met deze voormalige modeshowroom is dat we niet kunnen kiezen. Kroketten van varkenskop met kimchi, houtduif met enoki, aardappelen gebakken in eendenvet, groenten met emulsie van gerookt ei… We want it all.
> 113 Great Portland Street, Londen, portlandrestaurant.co.uk

THE CLOVE CLUB
Dit restaurant in Shoreditch is hét bewijs dat Michelinsterrren niet meer zijn voorbehouden aan de klassiekere zaken met tafellinnen en een formele, zakelijke sfeer. In de eetzaal met uitzicht op de keuken eet je een vijfgangenmenu voor 65 pond. Nog leuker vinden wij de bar, waar barfood naar een heel nieuw level wordt getild. We proefden huisgemaakte worst van duif, in karnemelk gefrituurde kipnuggets, blood pudding met schuim van groene appel en tot dusver het lekkerste dessert van het jaar: ijs van Sarawakpeper met limonade van Amalficitroen.
> 380 Old Street, Londen, thecloveclub.com

Liever naar Parijs? Daar hebben we ook onze favoriete hotspots >

DISHOOM
Deze zaak is een eerbetoon aan de Iraanse cafe’s die ooit in Bombay zaten. Geestig zijn de op de muur geschreven huisregels als ‘no sleeping in toilet’ en ‘no flirting with cashier’. De rijen voor het diner zijn vaak lang, maar gelukkig kun je bij Dishoom ook overdag aanschuiven. Wij ontbeten er met verrukkelijke naan met bacon.
> 7 Boundary Street, Londen, dishoom.com

YUM BUN
De steamed buns van Yum Bun worden door de Britse culinaire pers terecht de hemel in geprezen, maar wees gewaarschuwd: ze spelen hard to get. Yum Bun heeft namelijk geen vast adres. De ene dag staan ze op een street food market, de volgende dag op de foodafdeling van Harvey Nichols en weer een dag later op de overdekte avondmarkt Hawker House in Hackney (hoe dan ook een aanrader voor het betere streetfood).
> Via yumbun.com check je dagelijks waar je moet zijn.

CEREAL KILLER CAFÉ
Eigenlijk gingen we hier alleen naartoe omdat we de naam zo geestig vonden. Gelukkig bleek het café zelf minstens zo leuk als zijn naam. De uitbaters zijn vrolijke cereal freaks. Ze hebben meer dan 120 soorten cereal, dertig soorten melk en twintig verschillende toppings. Kun je niet kiezen? Neem dan een van de cocktails van cereal. Bijvoorbeeld de ‘Double Rainbow’ met froot loops, gevriesdroogde marshmallows en aardbeienmelk.
> 139 Brick Lane, Londen, cerealkillercafe.co.uk

5x de beste hotspots voor paella in Valencia!

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO