ZOEK

Hotspots! 9x restaurants in Sleutelstad Leiden

Eten in de Sleutelstad? Dat doe je bij een van deze eetstekken.

gerelateerd
Sterren bij daglicht: 10x lunchen in sterrenrestaurants
Hier eet je de lekkerste broodjes döner van Amsterdam
Michiel van der Eerde opent SpaarndammerBAUT
Nieuwe restaurants in Amsterdam – Ontdek dé hotspots van 2018

LOT EN DE WALVIS
In dit restaurant aan de haven kun je de hele dag terecht. Schuif hier aan voor ontbijt, lunch, diner, borrel of gewoon voor een kopje koffie met taart. Verwacht hier geen simpel broodje kaas te vinden. Met haar pokebowls, pekingeend en veggieburgers is Lot helemaal bij de tijd.
> Lot en de Walvis, Haven 1, Leiden

IN DEN DOOFPOT
In Den Doofpot is al jaren een gevestigde naam in Leiden. Het restaurant heeft een Frans-internationale keuken. Steengoed, maar wel alleen mogelijk als je portemonnee het toelaat. Extra leuk is het terras aan de gracht of de mogelijkheid je diner te combineren met een rondvaart door de Sleutelstad.  
> In Den Doofpot, Turfmarkt 9, Leiden

Lunchen in Breda? 12x de beste restaurants >

WAAG
Waag is gevestigd in een rijksmonument daterend uit de zeventiende eeuw. Bij Waag kun je net als bij Lot en de Walvis de hele dag terecht. Maak je plannen voor het weekend? Waag verzorgt op vrijdag- en zaterdagavond live muziek.
Waag, Aalmarkt 21, Leiden

A post shared by Waag Leiden (@waagleiden) on

KOETSHUIS DE BURCHT
Koetshuis de Burcht ligt pal onder de Burcht van Leiden, een historische must-see. Ook ligt dit restaurant vlak achter de winkelstraat. Handig als pitstop dus. De keuken is Nederlands-Frans en er wordt zoveel mogelijk gewerkt met regionale producten. Wat dit restaurant bijzonder maakt? Het koetshuis stamt uit 1657.  
> Koetshuis de Burcht, Burgsteeg 13, Leiden

BORGMAN & BORGMAN
Bij koffiebranderij Borgman & Borgman drink je koffie. Maar ook: limonade, gingerbeer, oolongthee en meer. Je kunt er terecht voor ontbijt, lunch of een goed stuk taart.
> Borgman & Borgman, Nieuwe Rijn 41, Leiden

CITY HALL
Zin in Italiaans? Bij City Hall kun je genieten van ontbijt, lunch, borrel en diner. Wat deze Italiaan onderscheidt van anderen zijn de speciale combinaties van producten - denk gegratineerde geitenkaas met gemarineerde rode ui, cherrytomaat, geroosterde hazelnootjes, rucola en citroenolie - en de locatie. Ook dit restaurant zit namelijk op een bijzondere plek. Het is gevestigd in het oude gemeentehuis van de stad.
> City Hall, Stadhuisplein 3, Leiden

MEATCAVE
Keuze heb je bij Meatcave niet, je eet wat chef Robert Lobesteijn die avond voor je in petto heeft. Wel weet je zeker dat het vlees is en dat het van de gril komt. En dat is niet het enige wat bijzonder is aan dit restaurant. Bij Meatcave dineer je namelijk in een kelder, in de vorm van een grot. Zomaar een hapje eten zit er hier dus niet in, eten bij Meatcave is een hele ervaring. Let wel op: op maandag en zondag is dit restaurant gesloten.  
> Meatcave, Breestraat 117, Leiden

Ontbijten, lunchen, borrelen of dineren in Amsterdam? Hier moet je naartoe 

BAR LOKAAL
Bar Lokaal is een relatief kleine hotspot. Deze plek heeft ondanks de industriële inrichting gezorgd voor een gezellige huiskamersfeer. Bijna alles wordt hier vers gemaakt en de menukaart verandert om de paar weken. Een aanrader voor een lekker ontbijtje, een lunch, borrel of verfijnd diner.
> Bar Lokaal, Hartesteeg 13, Leiden  

ROOS TASTE & SMILE
Ontbijten in Leiden? Deze hotspot heeft keuze genoeg. Daarnaast kun je hier ook terecht voor lunch of een stuk taart. Typerend voor ROOS is haar vrouwelijke uitstraling, de gezonde keuzemogelijkheden op de menukaart en het vriendelijke personeel.  
> ROOS taste & smile, Botermarkt 12, Leiden

A post shared by ROOS (@roosleiden) on

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO