ZOEK

Favoriet! La Paradeta in Barcelona

Niet heel dichtbij, maar voor het geval je je in het Spaanse Barcelona bevindt, ga dan zeker in de rij staan bij visrestaurant La Paradeta.

gerelateerd
Healthy hotspots: gezond uit eten, afhalen en juice bars
Michiel van der Eerde opent binnenkort een zesde BAUT
Dit zijn onze favoriete restaurants van 2017
Hotspots! Leuke restaurants in Den Haag

Het restaurant is wat betreft interieur (net als veel Spaanse eetplekken) niet moeders mooiste. Denk aan tl-verlichting, eetstoelen uit de jaren negentig en muren in de kleuren geel en blauw. Maar geloof ons, La Paradeta stelt je niet teleur.

Net als lokale Barcelonezen sta je voor La Paradeta minimaal een half uur in de rij, mocht het niet meer zijn. Maar dat is het allemaal waard, want bij de eerste glimp naar binnen zie je een heuse marktkraam vol met de meest verse vis, kreeft, gamba’s, schelpen en oesters. Aan de kraam kies je – in je beste Spaans of gebarentaal - een hoeveelheid vis en zeevruchten en krijg je een nummer toegewezen. Je gerechten worden a la minute klaargemaakt en zodra je eten klaar is, wordt je nummer omgeroepen om het zelf op te halen.

Verwacht geen luxe bediening en een pracht van een interieur, maar ga vooral bij La Paradeta, tussen de locals, eten voor de lekkerste visgerechten van de stad.

Let wel! Op maandag is La Paradeta gesloten.

> La Paradeta, Carrer Comercial 7, Barcelona (El Born)

Nog een favoriet! Portugese stokviskroketjes >
Probeer een van deze 15 vliegensvlugge visrecepten >
Of 25x koken met zeevruchten >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO