ZOEK

Verpakkingsvrij boodschappen doen? Het kan bij deze winkels

Gewapend met weckpot of jutezak naar de winkel om daar naar hartelust groenten te graaien en noten te scheppen: dit is het nieuwe boodschappen doen.

gerelateerd
Tijd voor sushi! En hier eet je de beste van Amsterdam
7x bijzondere restaurants voor meer dan alleen eten
Nieuwe restaurants in Amsterdam – Ontdek dé hotspots van 2018
Dit zijn de nieuwste hotspots van Rotterdam - 2018
Foto: Sikkom.nl

Bewust leven is een ding: we kopen zoveel mogelijk bio, groeien onze eigen kruiden en bannen de plofkip om massaal flexitariër te worden. Nieuwste telg in deze groene familie: de verpakkingsvrije winkel. Weg met plastic pakjes en zakjes, wij vullen voortaan onze eigen zakken. Dat kan tegenwoordig hier:

OPGEWECKT NOORD
De eerste verpakkingsvrije winkel van Nederland. Alle producten zijn verpakkingsvrij, biologisch en regionaal. Je kunt er boodschappen doen (duh) maar ook neerstrijken voor een laptopsessie met een overheerlijk en verantwoord taartje.
> Opgeweckt Noord, Astraat 16, Groningen

GOODsONLY
Regionale en fairtrade producten die je wederom zelf kunt teppen en schappen. Eh.. Scheppen en tappen. Ook hier is een pindakaasmachine aanwezig, en altijd wat te proeven. Vinden wij fijn.
> GOODsONLY, Nieuwstad 23, Zutphen

DELICIOUS FOOD
Oké, niet volledig verpakkingsvrij, maar zeker het noemen waard. Een groot deel van de granen, noten en pasta's is zelf te scheppen. Bovendien zijn alle producten van Delicious 100% biologisch.
> Delicious Food, Westerstraat 24, Amsterdam

ROBUUST
De eerste verpakkingsvrije winkel van België en een van de koplopers op dit gebied. Bij Robuust koop je seizoensgebonden groenten en fruit van lokale bioboeren en verpakkingsvrije zuivelproducten, zoetigheden en granen, maar ook badkamerproducten en keukenartikelen.
> Robuust, Reyndersstraat 2/1, Antwerpen

Ook zelf noten scheppen? Deze vijf soorten zijn het gezondst >
Nu online: een gids voor de meest bijzondere producten in foodland >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO