Nieuwe restaurants in Amsterdam – Ontdek dé hotspots van 2018

Ontbijt, lunch, borrel, diner? Bij deze nieuwkomers aten we in 2017 en hier moeten we zijn in 2018. 

gerelateerd
Hotspots: hummus eten in Amsterdam
Jarig? Bij deze restaurants eet je gratis
Hotspots! 9x restaurants in Sleutelstad Leiden
212

Sta jij ergens het liefst al binnen wanneer de verf nog nat is? Dan is hebben we een lekker lijstje voor je. Deze splinternieuwe restaurants in Amsterdam zijn nu open, of openen hun deuren bíjna. 

Dit zijn de foodtrends voor 2018

RESTAURANT 212
Bij 212, het nieuwe restaurant van Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot, boek je geen tafel, maar koop je een ticket. Tafels zijn er namelijk niet in de zaak. Je ticket is een aanbetaling, maar die doe je zonder twijfelen: van Oostenbrugge en Groot komen van Bord'eau, waar ze twee sterren verdienden, en zijn van plan die kwaliteit door te zetten. Bij 212 gaan ze voor interactieve gastronomie, waarbij je je wijn samen met de sommerlier uit de wijnkelder kiest en je voor het diner aanschuift aan het aanrecht. 
Restaurant 212, Amstel 212, Amsterdam

2018

MARIS PIPER
De mannen en dame achter Breda, Guts & Glory en Pita zijn alweer klaar voor de volgende stap en openen medio februari de deuren van hun nieuwste concept in de Pijp. Dat het bij Maris Piper draait om comfort food, de zaak vernoemd is naar een aardappel en het een zaak in brasseriestijl wordt, zegt overigens niks. Verwacht bij Maris Piper namelijk vooral geen daghap, maar culinaire kunsten van hoog niveau - zo een waar je de portemonnee voor mag (en wilt) - omdraaien.
> Maris Piper, Frans Halsstraat 76, Amsterdam

Deze restaurants kregen dit jaar een Michelinster >

BAUT
Traveling circus BAUT circus opent binnenkort op een zesde, wederom bijzondere locatie: De Magdalenakapel aan de Spaarndammerstraat. Een ander interieur, dezelfde kwaliteit en meer dan alleen eten. De eerste verdieping leent zich namelijk als cultureel centrum. Je leest er hier meer over. 
> BAUT, Spaarndammerstraat 460C, Amsterdam

PERSIJN
Vers uit de kas, rechtstreeks op je bord. Dat zoiets een succes is, bewees chef Luc Kusters al eerder bij Bolenius, en laat hij binnenkort samen met chef Alexander Brouwer hopelijk weer zien. Bij Persijn in het Amstelkwartier eet je de Hollandse keuken, uit eigen circulaire kas op het dak, aangevuld met lokale producten. 
> Persijn, Amstelvlietstraat 2, Amsterdam

JUNIPER & KIN
Pal onder die broeikas hierboven vind je tegen die tijd ook Juniper & Kin, waar dezelfde chefs de leiding hebben en dezelfde producten gebruikt worden als bij Persijn. Bij deze rooftop bar zijn de happen alleen wat kleiner en is er een medehoofdrol weggelegd voor lokale drank met wereldse recepten. 
> Juniper & Kin, Amstelvlietstraat 2, Amsterdam

Deze restaurants verdienden een Bib Gourmand >

&MOSHIK
Een beetje valsspelen, want deze is er eigenlijk al. Sterrenrestaurant &Samhoud Places gaat vanaf 2018 alleen wel door onder een nieuwe naam: &Moshik. Naar de chef, om verwarring met de producten van de zaak, die in de supermarkt liggen, te voorkomen. En verder blijft alles precíes zoals je &Samhoud Places kent, geen zorgen. Ze zouden wel gek zijn om de boel daar om te gooien.
&Moshik, Oosterdokskade 5, Amsterdam 

KAAP WEST
Op een landtong aan de Sloterplas komt restaurant Kaap West. Het restaurant wordt gerealiseerd naar duurzaam ontwerp en zal de Levantijnse keuken voeren - de keuken die zijn oorsprong vindt in Israël, Libanon, Palestina en Syrië.
> Kaap West, Sloterplas, Amsterdam

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO