Sterren bij daglicht: 10x lunchen in sterrenrestaurants

Binnenwandelen en aanschuiven aan een tafel vol gastronomische hoogstandjes in een jofele ambiance, voor een schijntje van de prijs. Noem ons één nadeel van lunchen in een sterrenrestaurant.

gerelateerd
Hier eet je de lekkerste broodjes döner van Amsterdam
Michiel van der Eerde opent SpaarndammerBAUT
Nieuwe restaurants in Amsterdam – Ontdek dé hotspots van 2018
RIJKS

YAMAZATO *
Elk seizoen een nieuw lunchmenu à 50 euro. Geheimtip: de Bento Box, een doos met in elk vakje een andere culinaire traktatie. 40 euro. Overdag zicht op de Japanse tuin: even zen als zinnenprikkelend. 
> Yamazato, Ferdinand Bolstraat 333, Amsterdam

Deze restaurants hebben dit jaar een Michelinster verdiend >

BORD'EAU *
Zoals hiervoor genoemd. Elke doordeweekse dag behalve maandag een lunchmenu van drie gangen voor 48 euro. Dezelfde gerechten als ’s avonds. Minder duur, meer plaats, dezelfde kwaliteit. 
>Bord'Eau, Nieuwe Doelenstraat 2-14, Amsterdam

AAN DE POEL **
Elke drie weken een ander menu. Desgewenst sta je binnen een uur weer buiten. Kleinere gerechten dan ’s avonds. Drie gangen voor 50 euro, vier gangen (inclusief dessert) voor 58 euro. Terras aan het water: tweesterrenkwaliteit in de zon.  
> Aan de Poel, Handweg 1, Amstelveen  

En deze restaurants kregen een Bib Gourmand >

PURE C  *
Één woord: zeezicht. Sterrenniveau aan de Zeeuwse kust met maandag, woensdag en vrijdag een lunchmenu. Drie gangen voor 55 euro en na afloop een strandwandeling.
> Pure C, Boulevard de Wielingen 49, Cadzand-Bad 

RIJKS  *
Het restaurant van het Rijksmuseum serveert elke dag van de week lunch, ook op zondag. 37,50 euro voor drie gangen. Voor twee keer de toegangsprijs van het museum een minstens zo kunstige ervaring. 
> RIJKS, Museumstraat 2, Amsterdam 

Dit zijn favoriete restaurants van Joris Bijdendijk van RIJKS >

WOLFSLAAR  *
Toch al een prettig laagdrempelige sterrenzaak en tijdens de lunch zeker zonder pretenties. Maar wél goed. Dagelijks wisselend menu, twee gangen: 39 euro. Desgewenst vliegensvlug: in drie kwartier kun je alweer buiten staan. Maar dat hoeft niet ‒ ook Brabantse middagen kunnen lang duren. 
> Wolfslaar, Wolfslaardreef 100-102, Breda 

DE BOKKENDOORNS **
Locatie, locatie, locatie. Bij goed weer zit je hier buiten in de Kennemerduinen te eten op tweesterrenniveau. Het lunchmenu wisselt dagelijks maar bestaat altijd uit drie gangen voor 57 euro.
> De Bokkendoorns, Zeeweg 53, Overveen

Restaurant 212 is net zo bijzonder als het klinkt >

CHÂTEAU NEERCANNE *
Zie maar ergers mooier te eten dan hier, met zicht op de kasteeltuin van Château Neercanne, een zeventiende-eeuws barokkasteel midden in glooiend Limburg. En overdag zie je nog beter hoe mooi je daar zit dan ’s avonds. Lekker druk bij mooi weer. Drie gangen kost 49,50 euro, voor 62,50 eet je er vier. Klassiek Frans met wijn uit eigen wijngaard. 
> Château Neercanne, Cannerweg 800, Maastricht  

BOLENIUS * 
In het hart van de bedrijvige Zuidas tussen de kantoorkolossen. Bolenius neemt de lunch serieus. Lichte, frisse gerechten met ingrediënten uit eigen moestuin, zeer geschikt voor de middagdis. Twee gangen en amuses voor 34,95 euro. Kan rap, hoeft niet. 
> Bolenius, George Gershwinlaan 30, Amsterdam 

Chef Andrès Delpeut opent Italiaan in The Grand Hotel >

FG RESTAURANT **
Eigenzinnige zaak met eigen smaaklaboratorium. Doet de lunch zes dagen per week all-in voor 75 euro. Dat is drie gangen met amuses, drie bijpassende wijnen, tafelwater, koffie of thee en  huisgemaakte friandises. De driegangenlunch kaal kost 45 euro. 
> FG Restaurant, Katshoek 37b, Rotterdam 

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO