Dit zijn de 8 leukste kerstmarkten van Europa in 2017

Om de Kerst alvast mee in te luiden.

gerelateerd
Tijd voor sushi! En hier eet je de beste van Amsterdam
7x bijzondere restaurants voor meer dan alleen eten
Nieuwe restaurants in Amsterdam – Ontdek dé hotspots van 2018
Dit zijn de nieuwste hotspots van Rotterdam - 2018
Praag, FTP Edelman, via Booking.com

Het is november en wij verklaren het feestseizoen bij dezen officieel geopend. Om je een beetje op stoom te krijgen, vroegen we onze wereldwijze vrienden van Booking.com naar de leukste kerstmarkten van Europa. En die doken de reviews van reizigers voor ons in. Waar moet je dit jaar zijn in Europa voor de beste voorbereiding op de Kerst?

Dit zijn dé foodtrends voor Kerst 2017 volgens experts >

KERSTMARKTEN PRAAG
26 november t/m 6 januari
Oké, er zijn weinig steden die er minder aantrekkelijk op worden onder een laagje sneeuw, maar Praag is er een voor op een ansichtkaart. De historische bestemming is tijdens de Kerst nog romantischer en doet ’t perfect voor de kerstinkopen. Old Town Square en Wenceslas Square veranderen in deze periode in een Winter Wonderland vol eten en traditioneel handwerk.

TIVOLI KERSTMARKT KOPENHAGEN
15 november t/m 30 december
Nu Hygge – dat gezellige Scandinavische winterritueel – zelfs in Nederland een ding is, moet je daar toch eens de oorsprong van ontdekken. Die kleine pleziertjes in het leven, Hygge, ontstonden in Denemarken en zijn volop te vinden op de Tivoli Kerstmarkt. Drink er glögg (Deense glühwein), eet er æbleskiver (Deense poffertjes) en ga vooral ook nog even op zoek naar rendieren.

Nog zo'n lekker lijstje: de beste bierbestemmingen wereldwijd >

CHRISTKINDLESMARKT IN NUREMBERG
1 december t/m 24 december
Duitsland barst van de kerstmarkten, maar de meest bijzondere is misschien wel de markt in Nuremberg. Het is de oudste ter wereld, die teruggaat tot de zestiende eeuw en heeft meer dan 180 kraampjes. Op de foodbucketlist? Geroosterde amandelen, gemberkoek en natuurlijk glühwein.

KERSTMARKT VAN BATH
23 november t/m 10 december
In Bath vindt de grootste kerstmarkt van Groot-Brittanië plaats. Verdeeld over 150 kraampjes vind je lokaal lekkers en handgemaakt goed. Niet voor niets is ’t een prijswinnende markt.

Ook leuk? Kerst in Antwerpen >

KEULSE KERSTMARKT
27 november t/m 23 december
Worst, glühwein, gemütlichkeit en gemberkoek. Daarvoor ben je op z’n plaats op Duitste kerstmarkten. De markt bevindt zich onder de kathedraal van Keulen, die ‘m betoverend mooi maakt.

KERSTMARKT BRUSSEL
24 november t/m 31 december
De grootste kerstmarkt van België vind je in Brussel. Meer dan 240 kraampjes met kerstdecoratie, eten en glühwein. Rondom de enorme verlichte kerstboom op de markt doe je meer dan genoeg inspiratie op voor het kerstdiner.

Of ga gewoon appeltaart eten in Amsterdam >

KERSTMARKT VALKENBURG
17 november t/m 23 december
In eigen land vind je de allerleukste in ’t Zuiden – in Valkenburg om precies te zijn. Daar zijn parades met wagens en dansers, heb je de Fluweelgrot én een divers aanbod kerstcadeaus, handwerk en eten en drinken.

CHRISTKINDELSMÄRIK IN STRAATSBURG
24 november t/m 24 december
Ieder jaar vindt er in Straatsburg, Frankrijk een Sint-Nicolaasoptocht plaats die een bezoek aan de kerstmarkten net even specialer maakt. Op de markten als vanzelfsprekend decoraties, goed eten en lekkere wijn, maar ook workshops.

Héél veel inspiratie voor het kerstdiner vind je hier >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO