11x de beste Indonesische restaurants van Den Haag

Als er één stad in Nederland is waar je heen moet voor Indonesische kost, dan is het Den Haag. Het eerste Indonesische restaurant van Nederland werd, naar horen zeggen, in de stad achter de duinen geopend. We vroegen locals wat hun favoriete toko’s zijn voor een authentieke Indonesische/Indische hap. Tekst: Asha Bechan.

gerelateerd
Tijd voor sushi! En hier eet je de beste van Amsterdam
7x bijzondere restaurants voor meer dan alleen eten
Nieuwe restaurants in Amsterdam – Ontdek dé hotspots van 2018
Dit zijn de nieuwste hotspots van Rotterdam - 2018

Getty Images

Getty Images

Getty images

Getty Images

Getty Images

Credits Dewata

Credits Srikandi

Credits Didong

Getty Images

Getty Images

Getty Images

Credits Ton Tong Fair
1 / 12

Si des

Dit Indonesische eethuis was al vanaf de opening een succes. Het goede nieuws over deze eetplek ging als een lopend vuurtje. Hier kan je namelijk écht lekker en écht authentiek eten. En 100% halal.

> Si Des, Rabbijn Maarsenplein 7, Den Haag

Of ben je meer fan van Aziatisch? 13x Aziatische restaurants in de Hofstad >

Soeboer

55 jaar bestaat Soeboer al. Ja, dat kan dus. Geen Hagenaar die niet van Soeboer heeft gehoord of er nooit heeft gegeten. Liever een snelle afhaalmaaltijd? Dan kan je ook uitwijken naar Warung Soeboer, dezelfde koks, alleen een andere locatie in de Piet Heinstraat.

> Soeboer, Brouwersgracht 29, Den Haag

Depot Podjok

Al vijf keer won Depot Podjok de Zilveren Eetlepel op de Tong Tong Fair, waar het allemaal begon achttien jaar geleden. Deze toko staat bekend om de supermalse saté kambing. En ook wij vinden die heerlijk!

> Depot Podjok, Bankastraat 97, Den Haag

Bogor

We werden door meerdere Indonesische Hagenaars getipt over dit kleine huiskamerrestaurant. En het lekkere authentieke eten. Bogor heeft geen website en je loopt bijna voorbij de deur op de hoek van de Van Swietenstraat. Maar wees niet bang: wie goed oplet, weet het te vinden. Wie ontzettend trek heeft in een ouderwetse rijsttafel zit goed in deze huiskamer.

> Bogor, Van Swietenstraat 2, Den Haag

8x makkelijke én snelle recepten met rijst! >

Garoeda

Ha! Garoeda is geen eethuis, maar Indonesisch eten op chic. De aankleding is koloniaal en de bediening loopt in prachtige kleding rond. Ook leuk: het restaurant ligt op steenworp afstand van de hofvijver.

> Garoeda, Kneuterdijk 18 A, Den Haag

Dewata

Dit eethuis ligt een stuk uit het centrum. Mocht je jezelf toch in de buurt bevinden, kun je rekenen op lekker eten in een gastvrije omgeving.

> Dewata, Beeklaan 269, Den Haag

Srikandi

Midden in de drukste winkelstraat van Den Haag vind je Srikandi. Het restaurant wed opgezet in 1982 en bestaat nog steeds. Dat zegt eigenlijk meer dan genoeg, niet?

> Srikandi, Grote Marktstraat 15, Den Haag

Didong

Dit kleine eethuis is een populaire. Het zit namelijk ál-tijd vol. Dat zal te maken hebben met het verrukkelijke Indonesische eten dat je hier voorgeschoteld krijgt.

> Didong, 2e Sweelinkstraat 115, Den Haag

Toko Sawa

In een van de fijnste winkelstraten van Den Haag, ‘de Fred’, vind je Toko Sawa. Een klein restaurant waar je ook kunt afhalen. Leuk weetje: Toko Sawa won een 3e plek in de race voor beste toko van Nederland.

> Toko Sawa, Frederik Hendriklaan 250, Den Haag

Keraton Damai

Al bijna 25 jaar zit Keraton Damai in Den Haag. Net als de meeste Indonesische restaurants in Den Haag is ook deze klein en knus. De gouden tip: reserveer hier vooraf.

> Keraton Damai, Groot Hertoginnelaan 57, Den Haag

Recept voor Chinees-Indische bami goreng

The Raffles

Dit restaurant won de tweede plek op de lijst met de Top 50 Indonesische Restaurants van Indoweb. Hier eet je ook weer op chic, met een goed glas wijn bij de gerechten. Dat is niet gek, aangezien sommelier Frank Deuning eigenaar is van het restaurant.

> The Raffles, Javastraat, Den Haag

Tong Tong Fair

Ja oke! Dit is ècht vals spelen. Maar elk jaar, eind mei/ begin juni, strijkt dit op en top Indonesisch festival neer in Den Haag. Een batterij aan restaurants en eethuizen stallen hun eetwaar uit en creëren een heuse Indonesische markt.  Goede reden voor een dagtrip waarop je van alles proef, van roedjak en durian tot Indische kroketten en gado gado.

> Tong Tong Fair, Malieveld, Den Haag

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO