ZOEK

Hotspots Maastricht! Onze favorieten voor lunch, borrel en diner

Onze favoriete restaurants en andere culinaire hotspots in Maastricht.

gerelateerd
Tijd voor sushi! En hier eet je de beste van Amsterdam
7x bijzondere restaurants voor meer dan alleen eten
Nieuwe restaurants in Amsterdam – Ontdek dé hotspots van 2018
Dit zijn de nieuwste hotspots van Rotterdam - 2018
De Brandweer

DE BRANDWEER
In een oude brandweerkazerne huist café en restaurant De Brandweer. Wij aten er smakelijke, vullende pita's met halloumi en merguez-worstjes. Alle vleesproducten zijn scharrel of biologisch. De kaart staat vol lekkere broodjes, soepen en bijzondere drankjes. Probeer vooral de huisgemaakte muntlimonade. Je kunt bij De Brandweer terecht voor zowel lunch als diner. Of je neemt gewoon een koffie met wat zoets. 
> De Brandweer, Capucijnenstraat 21, Maastricht

CAFE ZONDAG
Van dezelfde eigenaar als De Brandweer. Bij café Zondag (altijd propvol - goed teken - dus kom vroeg) eet je tapas in huiselijke sfeer. Op vrijdag en zaterdag kun je er dansen en er treden regelmatig bands en dj's op. 
> Café Zondag, Wijckerbrugstraat 42, Maastricht

CAFE SJIEK
Hier kom je voor het ultieme Maastrichtse gerecht: zoervleis. Als je geen fan bent van paardenvlees, is er nog steeds genoeg keus. Een vesje van d'n daag, hazenpeper of misschien gebakken bloedworst? De toetjeskaart is magisch: moelleux, een warm karameltaartje, stoofpeertjes en een gembertoet. 
> Café Sjiek, Sint Pieterstraat 13, Maastricht

Hotspots Nijmegen >
Hotspots Den Bosch >

HARRY'S
Vlakbij het station, in een prachtig monumentaal pand, eet je bij Harry's van het klassieke menu. Kreeft uit de houtskooloven, ribeye, risotto met bospaddestoelen en wildzwijnwangetjes met spruitjes en spek. Of een dozijn oesters, voor wie wil. De wijnen liegen er ook niet om.
> Harry's, Wycker Brugstraat 2, Maastricht

COFFEE LOVERS
Wie echt van koffie houdt, gaat langs bij Coffee Lovers. Maar ook theedrinkers slaan hier hun slag. Verse koffie, gezet door getrainde barista's en een Italiaans getinte menukaart voor wie er wat lekkers bij wil. 
> Coffee Lovers, Plein 1992 15, Maastricht

MARRES KITCHEN
In de zomer zit je hier in de stadstuin en voordat je eet kun je een tentoonstelling bezoeken in hetzelfde pand. Marres Kitchen is onderdeel van het historische huis Marres, waar verschillende exposities en andere creatieve evenementen worden georganiseerd. Bij Marres proef je de Mediteraanse keuken. Denk dan aan gnocchi (spreek je zó uit), lamsstoof, gegrilde tonijn en diverse mezze.
> Marres Kitchen, Capucijnenstraat 98, Maastricht

Hotspots Amsterdam >
Hotspots Rotterdam >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO