ZOEK

Hotspots: hummus eten in Amsterdam

De door Yotam Ottolenghi aangestoken vlam in ons hummushart zal nooit meer doven. Bij deze adressen kun je terecht voor je wekelijkse, oké, dagelijkse fix.

gerelateerd
Tijd voor sushi! En hier eet je de beste van Amsterdam
7x bijzondere restaurants voor meer dan alleen eten
Nieuwe restaurants in Amsterdam – Ontdek dé hotspots van 2018
Dit zijn de nieuwste hotspots van Rotterdam - 2018
Sir Hummus, via Facebook

HUMMUS BISTRO D&A
Bij Hummus bistro D&A staan Israëliërs in de keuken. Heel eerlijk? Zij maken toch echt de beste hummuscreaties, hummus komt immers uit Israël. Van hummus met geroosterde groenten en tahin tot de allerlekkerste hummus met lamsvlees en rund, verse kruiden, pijnboompitten en een flinke scheut olijfolie. Als ontbijt neem je hier shakshuka, dat zijn eieren gekookt in pittige kruiden en tomatensaus, geserveerd met huisgemaakt pitabrood, augurk en salade. Wanneer je niet weet wat te kiezen, neem dan de selectie van kleine gerechtjes die je samen kunt delen.  
> Hummus bistro D&A, Westerstraat 136, Amsterdam

SIR HUMMUS
Israëlische broers en zelfverklaarde hummus addicts Guy en Dori koesteren mooie herinneringen aan de tijden dat ze met hun familie naar een dorp bij Jerusalem gingen om verse hummus te halen. Begin dit jaar openden ze de deuren van Sir Hummus in de Pijp om ook anderen te voorzien van verse hummus. Je eet er, jawel, hummus, eventueel met topping, als complete maaltijd met salade en pitabrood. En als de hummus op is, gaan ze dicht. Zo simpel is dat.
> Sir Hummus, Van der Helstplein 2, Amsterdam

HUMMUS HOUSE
Een uitgebreider menu: hummus met zeven verschillende toppings, shakshuka, verschillende salades, bijgerechten en toetjes. In de keuken staat chef Tom die reeds in restaurants over de hele wereld kookte, waarvan sommige zelfs bekroond met een Michelinster. 
> Hummus House, Sint Antoniesbreestraat 25C, Amsterdam

FOODHALLEN: MAZA
Maza heeft op de Amsterdamse Foodhallen in West een stand met Mediterraanse specialiteiten waar je allerlei mezze eet, met in het bijzonder hummus. Als lunch, snack of diner. Hummus is wat ons betreft altijd fijn.
Foodhallen, Bellamyplein 51, Amsterdam

MANAMANA
Toen dit Israëlische restaurantje op de Hemonystraat uit zijn voegen barstte, verhuisden ze naar een grotere, maar niet minder knusse locatie elders in de Pijp. Beroemd om de hummus maar met nog veel meer in hun mars en op de kaart. Vrijwel alles is vegetarisch of zelfs veganistisch, maar voor de die-hard carnivoren is er kebab of lamsvlees. Alles wordt geserveerd met warme, huisgemaakte pita, de borden zijn ware kunstwerkjes.
> Manamana, Eerste Jan Steenstraat 85hs, Amsterdam

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO