ZOEK

Hotspots Eindhoven 2015! Dineren en borrelen in de lichtstad

Dineren en borrelen. WAE's Floor deelt 5 leuke spots voor op de vrijdagavond in Eindhoven.

gerelateerd
Tijd voor sushi! En hier eet je de beste van Amsterdam
7x bijzondere restaurants voor meer dan alleen eten
Nieuwe restaurants in Amsterdam – Ontdek dé hotspots van 2018
Dit zijn de nieuwste hotspots van Rotterdam - 2018
Hotspots Eindhoven - Radio Royaal

De lichtstad bruist van creativiteit en innovatieve geesten, die niet alleen door design- maar ook door eetland waren. Met veel plezier plant Floor van Waar Amsterdam Eet dan ook wel eens een weekendje Eindhoven: een welkome afwisseling van Floor’s leven in het conglomeraat dat de Randstad heet.

Eindhoven barst namelijk uit zijn voegen van de leuke restaurants en cafés en de prijzen liggen laag. Kortom, voor zij die van het goede leven houden is het er altijd feest. Floor deelt haar favoriete, stylish eettenten voor de vrijdagvond.

RADIO ROYAAL
Wie fan is van De Goudfazant in Amsterdam Noord – present! – kan zijn lol op bij Radio Royaal. Je vindt het industriële restaurant op het Ketelhuisplein in het voormalige Philips Energiehuis met maar liefst 1300m2 aan roest, beton en anderszins rauwe materialen. Bij dit foodwalhalla eet je drie gangen voor een schappelijke 32 euro en kies je uit een mix van Franse en Duitse gerechten. Klinkt vreemd? Stel je maar een flamkuchen met rode ui en pecorino als hoofdgerecht voor en een paddenstoelenragout met polenta en parmezaan als hoofdgerecht. Prima te doen lijkt me.
> Radio Royaal, Ketelhuisplein 10, Eindhoven

MOOD
Voor de Aziatische keuken mag je me ’s nachts wakker maken, alhoewel nog steeds op eigen risico. Restaurant Mood mag dan ook niet ontbreken in mijn lijstje. Waar de meeste toko’s niet floreren in stijl, is het hier bijna Des-Bouvrie-wit dat de klok slaat. Misschien komt het omdat er ook Franse gerechten op de kaart staan. Leuk is het Mood-menu, vier gangen die je al naar gelang Aziatisch, Frans of fusion kan samenstellen. Voor de culinaire zuiplap is er daarnaast het drankarrangement, voor 17,50 drink je je helemaal lens. Maar op een stylish vrijdagavond doen we dat natuurlijk niet. #doitlikealady
> Mood, Keizersgracht 6, Eindhoven

KREEFTENBAR
De Kreeftenbar in Eindhoven heeft ook broertjes en zusjes in mijn o zo geliefde conglomeraat Amsterdam, maar hier smaakt het knipgrage dier toch even net wat lekkerder. Wijt het aan het vakantiegevoel of de daadwerkelijke kwaliteit, dat is me om het even. Voor relatief weinig geld eet je een prima kreeft – 15 euro voor een halve – die je gekookt of gegrild kan krijgen. Puristen gaan voor die eerste zonder saus, maar avonturiers kiezen voor een variant met pesto, spicy mayo en kaas uit de oven. Onder het mom stick to what you know bestel ik de Thermidor, een variant met Hollandaisesaus en spinazie. Omdat ik van deze saus houd, meer dan van mijn eigen leven.
> Kreeftenbar, Kleine Berg 21, Eindhoven

DE BURGER
Geen trend is Eindhoven vreemd en daarom vind je ook hier een heuse burgerbar. Bij De Burger eet je de bekende Amerikaanse delicatesse in een kleurrijk interieur. Gelukkig geen bakstenen muren en leren banken, maar een frisse mix die het meest doet denken aan een Amerikaanse diner. Tel uit je winst. Naast een burger van beef, lam en kalf zet je je tanden net zo makkelijk in de vegaoptie. Mijn persoonlijke favoriet is de truffelburger, voor 9,50 schuif je die naar binnen. Het is geen plek om uitgebreid te tafelen, maar perfect om een bodem te leggen voor dat feestje later op de avond.
> De Burger, Kerkstraat 5, Eindhoven

PIET HEIN EEK
Deze alom bejubelde ontwerper schaaft niet alleen aan hout, maar ook aan onze smaakpapillen. Bij het restaurant aan de Halvemaanstraat in Strijp R eet je slow food á la carte. Denk  aan goulash van schorseneren, op de graat gebakken griet en een stoof van hert. Stoere gerechten die gegeten moeten worden met friet. Een culinair hoogstandje is het niet, een verplicht nummer voor iedereen die van design houdt wel. Ik eet het liefst bij Piet als ik daarvoor mijn slag heb geslagen in zijn winkel. Winkelen maakt immers hongerig.  
> Piet Hein Eek, Halvemaanstraat 30, Eindhoven

 

WAAR AMSTERDAM EET: FLOOR

floor

Floor (29) is communicatiestrateeg bij &MAES, houdt van kunst en geniet van mooi eten en mooi interieur. Esthetisch en culinair genieten van de bovenste plank, maar dat mag best op een vintage bank. De komende weken zal Floor samen met het team van Waar Amsterdam Eet iedere woensdag en vrijdag hotspots delen uit heel Nederland.

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO