ZOEK

Hotspot Kopenhagen: taco’s happen bij Hija de Sanchez

Bang zijn dat je niet aan je taco-trekken komt hoef je in Kopenhagen niet, maar Hija de Sanchez is wel héél erg lekker!

gerelateerd
Hallo Fryslân: 6 hotspots in Leeuwarden
Nieuwe restaurants in Amsterdam – Ontdek dé hotspots van 2018
Hotspots Haarlem! 16x uit eten, lunchen en borrelen
Tijd voor burgers! 8x hamburgers eten in Den Haag
Hija de Sanchez

Tekst: Ascha Bechan 

Mexican food is hot! Letterlijk en figuurlijk en dan in het bijzonder taco’s. In Kopenhagen schieten taqueria’s als paddenstoelen uit de grond. Wij bezochten Hija de Sanchez. 

ROSIO SANCHEZ
En toen was daar Hija de Sanchez. Opgericht door Rosio Sanchez. Die kennen je wellicht nog van Noma, ’s werelds beste restaurant. Na jaren lang de sterren van de hemel te koken bij Noma, had Rosio de behoefte om weer back to basics te gaan en toegankelijk eten te maken. Dat leidde tot het openen van taqueria Hija de Sanchez. Met een vestiging in de Torverhallerne (foodhal) en eentje in het hippe Meatpacking District tussen talloze andere toffe eetplekken, wordt het wel heel makkelijk om één taco, of twee, of drie mee te pikken tijdens je trip naar Kopenhagen.  

Dit gaan de chefs van Noma doen als het restaurant sluit >

DE TACO IN HET KORT
De taco komt oorspronkelijk uit Mexico en is daar hét ultieme streetfood. De taco is een dubbelgevouwen tortilla met daartussen alles wat je lekker lijkt. Vaak is dat iets van vlees of vis en iets fris zoals een salsa en verse kruiden. De tortilla is van mais gemaakt en wordt gebakken op een kookplaat. Lang wachten hoef je niet. Maar neem de tijd, want we verzekeren je dat je het niet bij eentje kan laten. 

> Hija de Sanchez, Slagterboderne 8 en Frederiksborggade 21 (Torvehallerne), Kopenhagen 

Meer hotspots in Kopenhagen: 13 restaurants die je niet mag overslaan >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO