Dit zijn de favoriete restaurants van chef Schilo van Coevorden van Taiko

Buiten in de keuken van Taiko in het Conservatorium hotel in Amsterdam, brengt Schilo van Coevorden zijn tijd veel door in Londen, Parijs of Marbella. Hij deelde ons zijn favoriete restaurants en winkels én verklapt zijn nummer één restaurant in zijn woonplaats.

gerelateerd
Hotspots Antwerpen: restaurants op 't Eilandje
Hotspots! 9x restaurants in Sleutelstad Leiden
Bartender Tess Posthumus opent eigen cocktailbar in Amsterdam
Chef-kok Hans van Wolde wil driesterrenrestaurant openen

A. WONG
Mijn favoriete restaurant op dit moment bevindt zich in Londen. In een niet eens zo’n hele goede buurt achter het Victoria Station eet je Chinees, maar niet zomaar Chinees. Dit restaurant heeft een heel andere manier van presenteren en smaken combineren. Absoluut nummer één op het menu vind ik de dimsum gemaakt van ha kau-deeg, in de vorm van een wortel en ook nog eens oranje gekleurd. En raad eens waarmee-ie gevuld is? Konijnenvlees. Achter elk gerecht zit een idee en daar is deze dimsum een goed voorbeeld van. Je hebt wel heel wat geluk nodig wil je een tafeltje kunnen bemachtigen, A. Wong staat namelijk in de top 100 van favoriete restaurants van Engeland. Razend populair dus.
> A. Wong, 70 Wilton Road, Londen

Dit zijn de favoriete restaurants van Michael Wolf van Wolf Atelier >

SHACKFUYU
In Soho, de hipste buurt van Londen, krijg je westers comfort food, zoals chicken wings, taco’s en steak tartare, in een Japans jasje. Simpel, niet teveel poespas, maar door de Japanse smaken net even wat anders dan je gewend bent. Het beste gerecht wat ze serveren is een wentelteef met softijs gemaakt van groene thee. Niet te zoet en de smaken zijn heel intens, kortom: om je vingers bij af te likken.
> Shackfuyu, Old Compton Street 14a, Londen

DOMINIQUE ANSEL BAKERY
Franse chef en croissantmaker van oorsprong Dominique Ansel hoort ook echt in dit rijtje thuis. Hij besloot te verkassen naar New York, waar hij de cronut ontwierp: een donut gemaakt van croissantdeeg. Afgelopen jaar opende hij de Dominique Ansel Bakery in Londen en bedacht hij de cookie-shot: een koekje in de vorm van een shotglas, vanbinnen besmeurd met chocolade en als finishing touch melk erin, gebaseerd op milk & cookies.
> Dominique Ansel Bakery, Elizabeth Street 17-21, Londen

Hier eet Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS het liefst >

CLOVER
Eén van de beste chefs van Parijs, Jean-François Piège, heeft naast zijn eigen sterrenrestaurant nu ook een klein bistro-achtig restaurant geopend genaamd Clover. Hij serveert er bistrofood, dus relatief simpel, maar van zeer hoge kwaliteit. Voor een dagmenu met bijvoorbeeld een stukje kreeft met champignons en clafoutis met kers, betaal je niet meer dan vijftig euro.
> Clover, Rue Perronet 5, Parijs

LE CHOCOLAT
Dit is geen restaurant, wel een winkel. De meest voortreffelijke chocolade die ik heb gegeten komt hier vandaan en is bedacht door de enige echte Franse chef Alain Ducasse. Neem de beste chocolade die je ooit hebt geproefd en doe die keer tien: zo smaakt Le Chocolat van Ducasse. De dunne, niet te zoete repen hebben een prachtige kwaliteit van praliné, confiture en noten. Zalig. Het leuke? De fabriek waar de chocola gemaakt wordt, kun je ook bezoeken. Je kunt er plekke zien hoe de beste chocola ooit gemaakt wordt. De lekkernij is wel flink prijzig maar dan heb je ook echt wat.
> Le Chocolat, Rue de la Roquette 40, Parijs

De chefs van de Scheepskameel vind je in hun vrije tijd in deze restaurants >

KABUKI RAW
Negen jaar geleden opende ik in Marbella mijn eigen hotel en restaurant. Inmiddels is het restaurant overgenomen door een al bestaand restaurant uit Madrid: Kabuki Raw. Je eet er superverse vis op z’n Japans, met een heel unieke stijl. Mijn favoriet is de boquerón. Dat is gezouten ansjovisfilet met een marinade van soja. Het bijzondere aan deze ansjovis is dat de graat bovenop de vis ligt. Die is gekookt en vervolgens gefrituurd. Eigenlijk eet je dus een heel moderne, bijzondere versie van fish & chips.
> Kabuki Raw, Carretera de Casares 2, Marbella

LOBITO DE MAR
Dit visrestaurant is zoals een visrestaurant hoort te zijn. Simpele vis, simpel gepresenteerd en vooral heel puur. Lobito de Mar is pas nét geopend en bevindt zich in de chique wijk van Marbella, de Golden Mile.
> Lobito de Mar, Avenida Bulevar Príncipe Alfonso de Hohenlohe, Marbella

Dennis Huwaë van Daalder gaat het liefst naar deze hotspots >

ISHII OKONOMIYAKI
Dit is mijn favoriete lokale restaurant in mijn woonplaats. Alle Japanners en Koreanen die in Amstelveen wonen, en dat zijn er nogal wat, komen hier eten. In de keuken wordt Japans gekookt, maar niet het Japans zoals wij het kennen met sushi en sashimi. Hier eet je wat je bij een Japanner thuis zou eten. Het bekendste gerecht is de Japanse koolpannenkoek, de okonomiyaki. Het is een pannenkoek van dun gesneden witte kool met daaroverheen een soort barbecuesaus en mayonaise. Echt een aanrader om eens geprobeerd te hebben.
> Ishii Okonomiyaki, Kostverlorenhof 58, Amstelveen

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO