6x de perfecte hotspot voor een eerste date door heel Nederland

Dit zijn romantische dateplekken bij jou in de buurt, van Groningen tot Maastricht. Zonder storen kun je bij deze cafés, restaurants en bars wegkwijnen in de ogen van je soulmate. Of, als het niet klikt, je snel uit te voeten maken.

gerelateerd
10x dimsum die je geproefd moet hebben
10 redenen om naar Tbilisi te gaan
Sam-sam? Shared dining in Utrecht
Getty Images

AMSTERDAM
In de Foodhallen in West is het altijd dolle boel. Struin met z’n tweeën langs alle kramen en maak een plank vol happen. Verse Vietnamese loempia’s, hamburgers, zeevruchten, kaas: het kan niet op. Handig als je met een moeilijke eter op stap bent, dan kan-ie zelf z'n bord mêleren.
> De Foodhallen, Bellamyplein 51, Amsterdam

Wil je het wat chiquer aanpakken? Deze restaurants waren genomineerd als beste romantische restaurant van 2018 >

UTRECHT
Café Olivier is een oude kerk waar je heel veel soorten speciaalbieren kunt drinken. Vast spel-element van vaste gasten: trakteer je lief op een biertje dat jij uitkiest en andersom. ‘Een verboden vrucht voor meneer en een oesterstout voor mevrouw.’ Pas wel op: in speciaalbier zit vaak een hoog alcoholpercentage. Drink tussen de bieren door wat water, anders lig je straks onder de tafel. En da’s niet zo romantisch. 
> Café Olivier, Achter Clarenburg 6a, Utrecht

ROTTERDAM
Je kunt hier dansen en gehaktballen eten (hier ‘meatballs’ genaamd). Ballroom is een prettig ingerichte zaak. Befaamd is de voorraad gins: ook als je elke avond een andere gin & tonic bestelt, kun je maanden vooruit.
> Ballroom, Witte de Withstraat 88b, Rotterdam

Of ga voor sterren bij daglicht en lunch in één van deze sterrenrestaurants >

MAASTRICHT
In de stadstuin van Maastricht zit Marres Kitchen. Vooral in de zomer zit je hier goed, en kun je zo vanaf de tuin door naar een tentoonstelling in het Marres huis en later aanschuiven in het restaurant. Grappa in de hand en je bent helemaal het mannetje (of vrouwtje).
> Marres Kitchen, Capucijnenstraat 98, Maastricht

GRONINGEN
Deze is voor alle datende-cocktailfans uit het hoge noorden. Mr. Mofongo is een cocktailbar, café, restaurant en distilleerderij ineen. Ze serveren een lekkere tosti met pesto en sinaassappelmayonaise. Naast ‘t academiegebouw, wat de datende studenten vast wel weten te vinden.
> Mr. Mofongo, Oude Boteringestraat 26, Groningen 

Let je ook even op de kleur van het restaurant..? >

HAARLEM
Bij Van Beinum hangt een relaxte sfeer - zelfs met de ongemakkelijkste eerste tinderdate voel je je hier niet opgelaten. De goeie muziek op de achtergrond helpt daar zeker bij. En als het toch niet gezellig wordt, kun je altijd gewoon iemand anders aan de haak slaan op de dansvloer.
> Van Beinum, Klokhuisplein 3, Haarlem

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO