Bijzonder: Circl is hét restaurant van de toekomst

Waar we allemaal een voorbeeld aan zouden mogen nemen.

gerelateerd
Sterren bij daglicht: 10x lunchen in sterrenrestaurants
Hier eet je de lekkerste broodjes döner van Amsterdam
Michiel van der Eerde opent SpaarndammerBAUT
Nieuwe restaurants in Amsterdam – Ontdek dé hotspots van 2018

SPONSORED

Wie wel eens op de Zuidas moet zijn, is er vast weleens tegenaan gelopen: het opvallende gebouw pal op het Gustav Mahlerplein. Wat je de volgende keer te doen staat, is er eens binnenlopen. Want Circl, het restaurant dat in het pand huist, is bijzonderder dan je denkt.

Net open! Deze restaurants in Amsterdam zijn splinternieuw >

RESTAURANT CIRCL
Circl is, zoals de naam wellicht doet vermoeden, volledig circulair. Van het pand, tot wat er op je bord belandt. De producten komen van lokale leveranciers, er wordt enkel met voedsel uit het seizoen gewerkt en er wordt gestreefd naar zero waste. Op je bord een driegangenmenu óf à la cartekeuze met vlees van Nederlands vee, duurzame vis, buitenbeentjes van het land en fair trade chocolade. Door een zaaiplan samen met de Lindenhoff komt in de toekomst alle groente zelfs uit eigen moestuin.

DAKTUIN
Bezoek je Circl zonder er te dineren, dan is de rooftopbar een aanrader. Die bar op het dak bevindt zich aan de daktuin – waarvan wij wensten dat we ‘m afgelopen zomer hadden ontdekt – en dient twee doelen. Overdag is de rooftopbar een theetuin, met koffie en slow tea uit spectaculaire Steampunk machines, die je thee door middel van vacuümtechniek laat trekken. ’s Avonds drink je in de bar je cocktail of mocktail, met uitzicht over de verlichte Zuidas.

Work, work, work! Dit zijn de fijnste werkplekken van Amsterdam >

ARCHITECTONISCH HOOGSTANDJE
Dat circulaire stopt dus niet bij het bord. Een ronde door het gebouw laat zien dat elk element hergebruikt én te hergebruiken is. Het isolatiemateriaal bestaat bijvoorbeeld uit ontelbaar veel spijkerbroeken van het personeel van initiatiefnemer ABN AMRO en geen enkel element is met elkaar versmolten, zodat alles gerecycled kan worden. De machinekamer onderin het pand laat zien dat ook de energie deels zelf opgewekt wordt.

ZIEN, DAN GELOVEN
Dat alles klinkt natuurlijk vooruitstrevend, en al is het plan van Circl wel heel erg doordacht, horen we zo’n duurzaam verhaal – gelukkig – steeds vaker. Toch is Circl anders en merkten wij dat zelf zien écht doet geloven. Circl is zelfs voorstander van right to copy in plaats van copyright, en motiveert anderen het concept door te voeren. En buiten een uitstekend maal op tafel, loopt er bij Circl personeel rond dat vol passie kan vertellen over het concept. Dus, klaar voor een trip naar de Financial Mile van Amsterdam?

Wauw: dit nieuwe restaurant in Amsterdam is helemaal roze >

Je kunt bij circulair platform Circl terecht voor ontbijt, lunch of diner, voor werk, of voor een borrel. Circl Restaurant is vanaf 8 uur ’s ochtends geopend.
> Circl Restaurant, Gustav Mahlerplein 1B, Amsterdam

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO