Dit zijn de 9 beste burgerbars van Rotterdam

The best burgers in town vind je hier.

gerelateerd
Tijd voor sushi! En hier eet je de beste van Amsterdam
7x bijzondere restaurants voor meer dan alleen eten
Nieuwe restaurants in Amsterdam – Ontdek dé hotspots van 2018
Dit zijn de nieuwste hotspots van Rotterdam - 2018
Getty Images

Voor een goede hamburger ben je in Rotterdam aan het juiste adres. Om het kaf van het koren te scheiden, verzamelden onze collega's van Esquire de negen beste burgerbars in één lijst. Ze zijn tried, tested en goed bevonden. Kortom, hier moet je heen.

Hier eet je de beste burgers van Amsterdam >

HAMBURG
De naam laat weinig aan de verbeelding over: bij Hamburg eet je burgers. Het decor is een knipoog naar een oude slagerij waar het gehakt figuurlijk van de tegeltjes druipt. Echte mannen bestellen De Hamburg van ruim 270 gram, met de geheime Hamburgsaus.
> Hamburg, Witte de Withstraat 94B, Rotterdam

TER MARSCH & CO
De burgers van Ter Marsch zijn wereldberoemd in Nederland en daar hebben wij (maar al te graag) aan meegeholpen. De Burgeresse van Ter Marsch & Co is het stokpaardje van de zaak. Gemaakt van Scottish Angus Beef en Japans Wagyu, met lakjus van wintertruffel, jonge sla, augurk, pruimtomaat, Spaanse ui, boerenkaas en Ter Marsch saus. Ja!
> Ter Marsch & Co, Witte de Withstraat 70, Rotterdam

Hier moet je zijn voor hamburgers in Utrecht >

BURGERTRUT
De prijs voor de coolste naam gaat unaniem naar Burgertrut. De burgerbar op een steenworp afstand van het fraaie Centraal Station serveert naast vega- en bioburgers ook van die guitige Duitse frisdranken.
> Burgertrut, Delftseplein 39, Rotterdam

BURGERCLUB
De Burger Club biedt drie soorten vlees bij een burger. Goed nieuws! Dit is waar je uit kunt kiezen: MRIJ (Maas, Rijn- en IJsselvee), Wagyu en Ibericovarken. Meer goed nieuws: bij je burger kun je ook een niet alledaagse gin & tonic bestellen.
> Burgerclub, Nieuwe Binnenweg 139, Rotterdam

Hier eet je de beste burgers van Den Haag >

FIRMA PICKLES
In de Markthal eet je burgers van de Firma Pickles. Oorspronkelijk komt Pickles uit Utrecht, maar is nu dus ook in Rotterdam te vinden en op wat een locatie. Verwacht hier burgers van een hoog culinair niveau, zoals eendenlever en huisgemaakte jus de veau.
> Firma Pickles, Markthal, Rotterdam

De rest van het lijstje vind je bij Esquire >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO