Dit zijn de beste bierbestemmingen wereldwijd

Pilsen doe je bijvoorbeeld lekker in Pilsen. Maak je gerst maar nat. 

gerelateerd
Tijd voor sushi! En hier eet je de beste van Amsterdam
7x bijzondere restaurants voor meer dan alleen eten
Nieuwe restaurants in Amsterdam – Ontdek dé hotspots van 2018
Dit zijn de nieuwste hotspots van Rotterdam - 2018
Getty Images

Ben jij niet vies van een pintje? Dan hebben we een mooie lijst voor je. Booking.com stelde aan de hand van reviews een rij bestemmingen op waar je het beste heen kunt voor een goed glas bier. En nu we allemaal weer achter ons bureau of onze schoolbank zitten, is plannen beramen voor zo’n weekend weg wel op zijn plaats, dachten wij zo.

Dit zijn de goedkoopste steden om bier te drinken >

PILSEN - TSJECHIË
Ja, hoe kan het ook anders. Het Tjechische Pilsen is al sinds 1842, toen het eerste biertje er het licht zag, het epicentrum van alles rondom pils. Doe er bijvoorbeeld een ondergrondse trip door de kelders van de Pilsner Urquell brouwerij en drink je bier rechtstreeks uit vat of tap.

BRNO - TSJECHIË
Ook buiten Pilsen kunnen ze pilsen. In Brno bevindt zich de Starobrno brouwerij, die nu eigendom is van Heineken. Bestel er een pul klassieke, blonde Ležák of een donkere, moutige Černé.

Wijn proeven? Bier proeven! Biersommelier Yvonne leert het ons >

BAMBERG - DUITSLAND
In deze stad vind je het hoogste aantal brouwerijen per vierkante meter wereldwijd, waar élk biertje gebrouwen wordt volgens het Reinheitsgebot, ofwel de Beierse regel dat water, mout, gist en hop de enige ingrediënten in bier mogen zijn. Het lokale biertje? Rauchbier – zoals de naam al doet vermoeden rokerig en stevig bier.

BRUGGE - BELGIË
Die talloze Belse biertjes kennen we én lusten we wel. Naar Brugge ga je specifiek voor de lambiek en café ’t Brugs Beertje om die rij bekende Belgische bieren een voor een achterover te slaan. Wel even een hotelkamer boeken zodat je veilig thuiskomt. In een brouwerij-annex-hotel bijvoorbeeld.

Bier na wijn geef venijn. Feit of fabel? >

PORTLAND - VS
In Portland, de stad met de meeste brouwerijen in totaal, drink je IPA, ofwel Indian Pale Ale. In Portland is het niks geks dat een pub zijn eigen bier brouwt. En die pubs, die vind je op elke straathoek.

LEUVEN - BELGIË
Leuven dankt zijn plek in deze lijst aan het feit dat het de thuisstad is van InBev, de grootste brouwerij ter wereld. Je drinkt in Leuven Ochtend Kriek, St. Adriaansbier en Nostra Domus, maar het is zonde om niet meer van het onbekende, lokale aanbod te proeven.   

Wist je dat Tony's Chocolonely ook bier maakt? >

QINGDAO - CHINA
Bij bier denken wij niet direct aan China, maar in Qingdao blijkt ieder jaar een Internationaal Bierfestival plaats te vinden in augustus. Brouwerij Tsingtao sponsort het feest dat een soort Beerfest is, maar dan met een vleugje China. Bier, braadworst, fanfare én Chinese opera.

Bron: Booking.com

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO