ZOEK

Hotspots! De leukste bars in Amsterdamse hotels

Waar Amsterdam Eet's Stefanie tipt de knapste en indrukwekkendste hotelbars van Amsterdam. Best handig, kun je na een aantal cocktails meteen blijven logeren.

gerelateerd
Hallo Fryslân: 6 hotspots in Leeuwarden
Nieuwe restaurants in Amsterdam – Ontdek dé hotspots van 2018
Hotspots Haarlem! 16x uit eten, lunchen en borrelen
Tijd voor burgers! 8x hamburgers eten in Den Haag
Skylounge - Double Tree by Hilton

Overzees weten ze het al een tijdje: voor een goede borrel ga je naar een hotelbar. Nergens vind je hipper volk dan in de Boom Boom Room (nee, het is hier niet groen, wel hysterisch goud) boven The Standard in NYC of op de rooftop van het Ace hotel in Los Angeles. Het besef dat bars van hotels inderdaad fantastisch zijn, begint ook tot ons’ Amsterdammie door te dringen.

De stoffige man die zijn zoveelste dubbele whatever bestelt, behoort tot het verleden. Aan de toog van een béétje hotel hangt bloedmooi volk. Daarom tip ik de beste plekken voor een Dry Martini (met Vermouth, niet weg te krijgen, maar ongekend hip) en andere typische glamourdrankjes. In willekeurige volgorde:

 

CONSERVATORIUM HOTEL: TUNES BAR
Bij de bar van het Conservatorium Hotel serveren ze sushi en cocktails. Een gouden combinatie zo blijkt, want naast de hotelgasten weten ook Amsterdammers Tunes te vinden. Ga vooral op vrijdag, dan heerst er zo’n opgewonden ‘Is het al weekend? Ja, het is weekend!’-sfeer. Zonder saaie pakken en nuffige kokerrokjes trouwens, hier komt de modische mens.

> Tunes Bar in het Conservatorium Hotel, Van Baerlestraat 27, Amsterdam

 

W HOTEL: W LOUNGE
Een Zwembad. Op Het Dak. En Doutzen die met haar bevallige lijf op het openingsfeest verscheen. Het W Hotel is happening dus als je knappe koppen en knappe cocktails wilt spotten (en drinken, dûh) dan ben je hier aan het juiste adres. Neem zeker een Cosmopolitan en steek zodra je er één in de hand hebt de voetjes heel niet-kosmopolitisch in het zwembad. Kan jou het schelen.

> W Lounge in het W Hotel, Spuistraat 175, Amsterdam

 

MORGAN & MEES
Bij dit hotel op de hoek van de Nassaukade en de Tweede Hugo de Grootstraat drink je de beste cocktails ooit. Dat weet ondergetekende omdat ze op één avond zes alcoholische vrinden soldaat maakte. Om daarna op de wc haar hele lijf met de handlotion die op de wastafel stond, in te smeren. “Want het rook zo lekker.” Waarvan akte. Probeer bij Morgan & Mees trouwens de Moscow Mule en de Dark n Stormy (liefst allebei). Of verzin zelf een cocktail, de barmannen zijn namelijk ware kunstenaars als het om drankcombinaties gaat.

> Morgan & Mees, Tweede Hugo de Grootstraat 2, Amsterdam

 

VOLKSHOTEL: CANVAS OP DE 7E
Eigenlijk zit de bar van het Volkshotel beneden maar omdat Canvas boven het hotel (op de zevende dus) huist, mag deze plek in dit lijstje niet ontbreken. Berlijnser wordt het uitzicht namelijk niet en bij Canvas kun je naast eten en drinken ook nog eens clubben. Over Berlijn gesproken. 

> Canvas op de 7e boven het Volkshotel, Wibautstraat 150, Amsterdam

 

THE HOXTON: LOTTI’S BAR & GRILL
Ja heur, weer een nieuwe hotspot in het centrum des stads. Lekker je ne sais quoi-isch volk dat in het weekend getooid met hoed en op geishaslippers (man of vrouw, dat maakt niet uit) aan de bar plaatsneemt voor een Rattlesnake of de helemaal-van-nu Espresso Martini.

> Lotti’s Bar & Grill in The Hoxton Amsterdam, Herengracht 255, Amsterdam

 

ANDAZ HOTEL: BLUESPOON
De grachtengordel staat garant voor mooie hotels met dito dranklokalen. Bluespoon bar en restaurant van het Andaz is zo’n parel waar je, het begint te vervelen, alleen maar moois vindt. Mooi volk, mooi eten, mooi drinken.

> Bluespoon in het Andaz Hotel, Prinsengracht 587, Amsterdam

 

HILTON: THE SKYLOUNGE
Tamelijk exemplarisch voor hotelbars in wereldsteden is dat ze zich vaak op grote hoogten bevinden. Zo ook de Skylounge van het Double Tree by Hilton. Vooral het noemen waard vanwege het uitzicht. Overzie ons draaiorgeldorp met een pitcher (een kan dus, maar ‘kan’ klinkt zo lullig) vol Red Sky of een glas Sky Tai met drie soorten rum en kijken maar, naar de lucht en de lichtjes. Lijkt Amsterdam plots een metropool.

> The Skylounge in het Double Tree by Hilton Hotel, Oosterdoksstraat 2, Amsterdam

 

THE DYLAN: BAR BARBOU
Op het eerste gezicht lijkt de bar van The Dylan weinig spannend maar de binnentuin, nogal treffend ‘The Garden’ genaamd, leent zich uitstekend voor een romantische tête à tête met heel fijne wijn of (het is immers een hotelbar) een minstens zo fijne mix.

> Bar Barbou in The Dylan Amsterdam, Keizersgracht 384, Amsterdam

 

HOTEL V: THE LOBBY
Misschien moet je hier gewoon het weekend afsluiten met een zondagse brunch n booze in het restaurant met bar. Bij The Lobby schenken ze bij de onweerstaanbare eieren namelijk een heel scala aan vroeg-op-de-dag-drank: Mimosas, Bloody Marys, Bourbon Iced Teas.  Dit levert je wellicht enige hoofdpijn op maar met een kater de werkweek beginnen is eigenlijk gewoon een geweldig idee, dat houdt die weekendbubbel zo lekker lang in stand en voor je het weet is het woensdag en mag je weer uit. Naar een hotelbar bijvoorbeeld.

> The Lobby in Hotel V, Nes 49, Amsterdam

 

WAAR AMSTERDAM EET: STEFANIE

stephanie

Stefanie (29) is politicoloog en copywriter. Ze houdt van de geneugten des levens en voor Waar Amsterdam Eet struint ze dan ook de hele stad (Amsterdam dus) af op zoek naar de leukste, lekkerste en hipste plekken voor een natje en een droogje. De komende weken zal Stefanie samen met het team van Waar Amsterdam Eet iedere woensdag en vrijdag hotspots delen uit heel Nederland.

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO