Sam-sam? Shared dining in Utrecht

Waarom kiezen als je ook kunt delen? Uit eten met vrienden, familie of een date? Shared dining doe je niet alleen goed in Spanje of Azië, maar ook in Utrecht.

gerelateerd
Romantisch dineren ‘onder de sterrenhemel’?
Top 6 verborgen multicultihotspots in Amsterdam-Oost
Toetjesrestaurant Matcha Bar opent morgen haar deuren
Deze oosterse sapbar in Amsterdam-Oost is je nieuwe favoriet

SPONSORED

 

Vintage
Vintage is een plek voor wijnliefhebbers met honger. Je vindt tapas als lamsham met asperges of oesters met een vinaigrette van sjalot en frambozen, plus een aantal goede vegahappen. Als je met meer dan twee personen eet, kun je kiezen voor een gemengd plateau van vis, vlees of vegetarische hapjes.
> Vintage, Drieharingstraat 18, Utrecht.

Van Buuren
Direct naast Vintage ligt Van Buuren, waar je kunt genieten van een heerlijk aperitief zoals Licor 43 Orochata en waar kunt eten volgens het sam-sam principe. Sam-sam is halve gerechten voor de halve prijs. Prima om te delen dus, of als je gewoon veel verschillende gerechtjes wilt proberen. De cocktails gaan gelukkig niet volgens het sam-sam-principe, dus sluit je avond af met gewoon goed gevulde glazen.
> Van Buuren, Drieharingstraat 16, Utrecht.

Le:en
In een loods net buiten het centrum van Utrecht zit het kunstzinnige Aziatische tentje Le:en. Op de kaart staan allerlei spannende hapjes, die je net zoals in Azië het liefste deelt met je gezelschap, plus allerlei Aziatische biertjes. En ja, je kunt hier ook terecht voor sushi.
> Le:en, Heuveloord 140, Utrecht.

De-Zwarte-Vosch_640

De Zwarte Vosch
Al heeft de naam van dit restaurant iets Oud-Hollandsch, de happen zijn toch echt Spaans. Geniet van een aperitief als Licor 43 Orochata met wat verkoelende ijsklontjes en probeer zeker wat Pinchos Frios, kleine hapjes die klaar staan aan de bar.
> De Zwarte Vosch, Oudegracht 48, Utrecht.

De zijdezachte likeur, geïnspireerd op Licor 43 Original en Horochata, is een specialiteit uit Zuid Spanje. De likeur bestaat onder andere uit aardamandelmelk, kaneel en citrus. Schud de fles voor je de likeur in een mooi glas schenkt, dat zorgt voor de ultieme smaakbeleving. Vergeet er tot slot geen ijsblokjes aan toe te voegen, dan komt de smaak écht goed tot zijn recht.

Dit artikel is mogelijk gemaakt door Licor43

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO