Sam-sam? Shared dining in Utrecht

Waarom kiezen als je ook kunt delen? Uit eten met vrienden, familie of een date? Shared dining doe je niet alleen goed in Spanje of Azië, maar ook in Utrecht.

gerelateerd
Tijd voor sushi! En hier eet je de beste van Amsterdam
7x bijzondere restaurants voor meer dan alleen eten
Nieuwe restaurants in Amsterdam – Ontdek dé hotspots van 2018
Dit zijn de nieuwste hotspots van Rotterdam - 2018
Vintage

 

VINTAGE 
Vintage is een plek voor wijnliefhebbers met honger. Je vindt tapas als lamsham met asperges of oesters met een vinaigrette van sjalot en frambozen, plus een aantal goede vegahappen. Als je met meer dan twee personen eet, kun je kiezen voor een gemengd plateau van vis, vlees of vegetarische hapjes.
> Vintage, Drieharingstraat 18, Utrecht.

VAN BUUREN
Direct naast Vintage ligt Van Buuren, waar je kunt genieten van een aperitief en waar je kunt eten volgens het sam-sam principe. Sam-sam is halve gerechten voor de halve prijs. Prima om te delen dus, of als je gewoon veel verschillende gerechtjes wilt proberen. De cocktails gaan gelukkig niet volgens het sam-sam-principe, dus sluit je avond af met gewoon goed gevulde glazen.
> Van Buuren, Drieharingstraat 16, Utrecht.

LE:EN
In een loods net buiten het centrum van Utrecht zit het kunstzinnige Aziatische tentje Le:en. Op de kaart staan allerlei spannende hapjes, die je net zoals in Azië het liefste deelt met je gezelschap, plus allerlei Aziatische biertjes. En ja, je kunt hier ook terecht voor sushi.
> Le:en, Heuveloord 140, Utrecht.

DE ZWARTE VOSCH
Al heeft de naam van dit restaurant iets Oud-Hollandsch, de happen zijn toch echt Spaans. Neem een aperitief met wat ijsklontjes en probeer zeker wat Pinchos Frios, kleine hapjes die klaar staan aan de bar.
> De Zwarte Vosch, Oudegracht 48, Utrecht.

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO