ZOEK

8x Vietnamees eten in Amsterdam

Of je nu staand een lenterol met knapperig groen wegwerkt, luncht met zo’n goedgevulde banh mi baguette of langzaam weer bijkomt bij een dampende pho. We eten het liefst elke dag Vietnamees. Acht adressen in Amsterdam!

gerelateerd
Tijd voor sushi! En hier eet je de beste van Amsterdam
7x bijzondere restaurants voor meer dan alleen eten
Nieuwe restaurants in Amsterdam – Ontdek dé hotspots van 2018
Dit zijn de nieuwste hotspots van Rotterdam - 2018
Getty Images

Ô Mai, lunch en diner. Op de kaart: lenterollen, zomerrollen, pho, vermicellinoedels, pannekoekjes,  salades en banh mi. Utrechtstestraat 12, Amsterdam.

Pho 91, diner en in het weekend ook lunch. Op de kaart: pho, buns en bites om te delen zoals de Vietnamese chickenwings, rolls en viskoekjes. Reserveren kan niet. Albert Cuypstraat 91HS, Amsterdam.

Frnzy Amsterdam, open voor ontbijt, lunch en drankjes. Frnzy serveert een mix van Frans en Vietnamees streetfood. Broodjes banh mi, maar ook smoothie bowls en pandanwafels met fruit. Eerste Jacob van Campenstraat 27h

Viêt View, in de Foodhallen, de stand is hele dag en avond open. Op het menu verschillende soorten Bánh mì en Gỏi cuốn (lenterollen) en dagelijks wisselende andere happen. In de Foodhallen, Hannie Dankbaarpassage 16, Amsterdam.

Pho House, lunch & diner. Op de kaart natuurlijk de usual suspects, maar ook Vietnamese pannenkoekjes, bun en rijstgerechten. Haarlemmerdijk 6, Amsterdam.

The Taste of Vietnam, alleen diner. Meer restaurant dan streetfood, met mogelijkheid verschillende proefmenu's te bestellen. Herenstraat 28, Amsterdam.

Wellcome, een authentieke Vietnamees op de Amsterdamse Zeedijk, met niet al te aardige bediening, maar zo hoort dat. Het eten smaakt er niet minder om. Aanrader: nummer v27, de noedelsalade met loempia's, garnalen en geroosterd varkensvlees.

Little Saigon, probeer hier zeker een Vietnamese ijskoffie!

Liever dimsummen? >
Fong's verse Vietnamese loempia >
Aziatisch koken: 6x hete bliksem >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO