Olé! Amsterdam krijgt vandaag een nieuw stadsstrand!

Stadsstrand Strandzuid (her)opent vandaag. Het einde van de immense renovatie is in zicht.

gerelateerd
Nu open: tartaria Prinz Wolf van chef-kok Michael Wolf
Restaurants in Antwerpen: uit eten in 't Noord
Hier eet je de lekkerste appeltaart van Amsterdam
Hotspots: 14x koffie drinken in Den Haag
(c) ELLE Eten

Dit stadstrand achter de RAI bestond al, maar ging een tijd dicht voor een upgrade. Vandaag heropent de tent, met een gloednieuw strand inclusief Balinese hemelbedden en comfortabele ligstoelen. In de bomen hangen lampionnen en een groot graffitikunstwerk prijkt aan de muur bij de bar. De sfeer is gezet.

MENU
Naast de vele drankjes in de zon (mocht het weer het toelaten) eet je a la carte in het restaurant. Op het menu staat vlees (van Nice to Meat) en vis (van Schmidt), maar ook aan vegetarische en zelfs veganistische opties is gedacht. Eigenaar Michel Pais: 'Tegenwoordig is het niet perse meer de trend om gezond of vleesloos te eten, het is een lifestyle. Terwijl jij een malse rib eye eet, geniet je vriendin van een gezonde poké bowl met quinoa. Er is voor ieder wat wils.' Op de kaart zien we ook bijzondere drankjes staan. Kokosmelk met matcha, bijvoorbeeld. Pais: 'Die importeer ik, onder andere. Maar ook Coca Karma, gingerale en citroenlimonade.' Terug naar het eten: de spareribs worden geroosterd op de josper (lekker!) en de frieten komen van Frietboutique. Verder op het menu? Een zalmburger, rolletje rib-eye, veganistische citroencheesecake, taco met softshellcrab en ceviche, flammküchen en meer. Kortom, hier kom je voor een lekkere, makkelijke hap. 

STRANDPAVILJOEN
Wat zullen we zeggen? Loop zelfs eens een rondje over het paviljoen, met restaurant, boat house, beach house, jetty bar, bar, playground en strand natuurlijk. Op 12 mei is de feestelijke opening met zomerse borrel voor alle badgasten. Ook fijn: Strandzuid is van mei tot oktober geopend.

> Strandzuid, Europaplein 22, Amsterdam 

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO