ZOEK

Hallo Fryslân: 6 hotspots in Leeuwarden

Kazen en droge worsten, bier en beerenburg, sûkerbolle en andere eigenzinnigheid: voldoende ingrediënten voor een dagje hapstappen in Leeuwarden. 12 tips!

gerelateerd
Nieuwe restaurants in Amsterdam – Ontdek dé hotspots van 2018
Hotspots Haarlem! 16x uit eten, lunchen en borrelen
Tijd voor burgers! 8x hamburgers eten in Den Haag
Facebook Hotel Post-Plaza

Restaurant Eindeloos

Het restaurant van chefkok Willem Schaafsma drijft steeds weer boven. Een eigenwijze boerenzoon – vlees komt van zijn vaders bedrijf – die lak heeft aan Michelinsterren, maar wel op dat niveau kookt.
> Restaurant Eindeloos, Korfmakersstraat 17, Leeuwarden

5x lunchen in Groningen >

Sems

In 2012 opent eigenaar Jeroen de deuren van zijn restaurant Sems, nu zes jaar later zit hij met zijn team nogsteeds in hetzelfde monumentale pand in Leeuwarden. Bij Sems kun je de avond helemaal naar eigen zin indelen. Ga je voor het menu van de chef of kies je à la carte verschillende gerechten uit, waarbij geen onderscheid gemaakt wordt tussen voor- en hoofdgerechten? 
> Sems, Gouverneursplein 36, Leeuwarden

Élevé

Dit restaurant is op de elfde verdieping van het WTC-hotel te vinden. Dineer bij Élevé op sterrenniveau en laat je verassen door het menu van chef of tafel lekker lang door met Élevé's proeverij.
> Élevé, Heliconweg 52, Leeuwarden

Zoek het hogerop: dit zijn 13 dekselse dakterrassen >

By Ús

En vooruit, omdat we toch als Friezen onder elkaar zijn: probeer eens de keuken van By Ús boven ‘de kelders’. Fries met een vriendelijke knipoog.
> By Ús, Over de Kelders 24, Leeuwarden

Restaurant Wannee

Wannee werkt met de filosofie Dutch Cuisine, hierbij horen vijf principes die door SVH Meesterkok Albert Kooy zijn ontwikkeld: cultuur, gezond, natuur, kwaliteit en waarde. In dit bijzondere pand kun je voor een hele leuke prijs dineren.
> Restaurant Wannee, Rengerslaan 8, Leeuwarden

Post Plaza Grand Café

Het gebouw waar Post Plaza Grand Café zich bevind is gevestigd in het voormalige hoofdpostkantoor van Leeuwarden. Dit monumentale pand heeft indrukwekkende hoge plafonds en een statige bar in het midden. Je kunt hier komen voor ontbijt, high tea, highwine of highbeer, drankjes, lunch, diner of gewoon om een goed boek in de lounge te lezen.
> Post Plaza Grand Café, Tweebaksmarkt 27, Leeuwarden

7x favoriete restaurans op Texel >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO