De fijnste cocktails drink je in Rotterdam

Rotterdam heeft vele parels aan barren met fantastisch uitzicht en geweldige cocktails. We tippen drie op rij.

gerelateerd
Hallo Fryslân: 6 hotspots in Leeuwarden
Nieuwe restaurants in Amsterdam – Ontdek dé hotspots van 2018
Hotspots Haarlem! 16x uit eten, lunchen en borrelen
Tijd voor burgers! 8x hamburgers eten in Den Haag
The Suicide Club, via Facebook

SPONSORED
1. Op de Kop van Zuid vind je hotel Nhow. Hier drink je je cocktails met een gigantisch mooi uitzicht op de Rotterdamse skyline inclusief Erasmusbrug. Op zeven hoog bevindt zich de Nhow BAR waar je kunt sippen van een heerlijke zijdezachte of cocktail. Wij gingen voor een glas met veel ijsblokjes. Zo smaakt dit aperitief het allerbest. 
Nhow, Wilhelminakade 137, Rotterdam

De zijdezachte likeur, geïnspireerd op Licor 43 Original en Horochata, is een specialiteit uit Zuid Spanje. De likeur bestaat onder andere uit aardamandelmelk, kaneel en citrus. Schud de fles voor je de likeur in een mooi glas schenkt, dat zorgt voor de ultieme smaakbeleving. Vergeet er tot slot geen ijsblokjes aan toe te voegen, dan komt de smaak écht goed tot zijn recht.

 

The-Suicide-Club_640_hb_645

 

2. The Suicide Club is nog zo'n prachtige bar op grote hoogte. Op een steenworp afstand van Rotterdam Centraal, dus ideaal als je niet in de stad woont en met een slok op huiswaarts wilt. Met een buitenbar en -keuken met barbeque en veel gezellige hoekjes waar je met een date of groep vrienden in weg kunt kruipen. Begin je avond met een aperitief zoals en je wilt nooit meer naar huis. Er staan wekelijks nieuwe cocktails op het menu, des te meer reden om hier vaker terug te keren.
The Suicide Club, Stationsplein 45, Rotterdam

 

3. The Stirr is vorig jaar door Esquire uitgeroepen tot beste cocktailbar van Nederland. Er waren eens vier jonge honden met meer ambitie, talent en energie dan poen. Dus startten ze een crowdfundingactie om hun droom werkelijkheid te maken: een eigen bar. Ze betrokken een uitgewoond poolcafé boven een coffeeshop en gaven de bar naar goed Rotterdams gebruik een nautische naam. Inmiddels is Stirr een van de coolste plekken van Rotterdam.

Niet alles is er perfect. De wisselende kaart geeft weinig houvast en er kan niet gegeten worden. Toch is Stirr precies daarvoor geschikt waarvoor je naar een cocktailbar gaat: een heel goede avond hebben. Door de korte bestaansgeschiedenis heeft de bar geen wurgcontracten met vaste leveranciers, waardoor je van deze cocktailnerds de beste mengsels krijgt voor je geld.

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO