3 multiculti vleesgerechten die je móet proeven

Als er in Rotterdam één plek is waar alle culturen samenkomen, dan is dat bij Slagerij Schell op de West-Kruiskade.

gerelateerd
Dit zijn onze favoriete restaurants van 2017
Hotspots! Leuke restaurants in Den Haag
Dit zijn de 9 beste burgerbars van Rotterdam
Nieuwe restaurants in Amsterdam – Ontdek dé hotspots van 2018
Fotografie - E.G. Photography

SLAGERIJ SCHELL
Wat in 1796 begon als een oer-Hollandse slagerij, is in meer dan 200 jaar uitgegroeid tot de meest internationale slager van Nederland. Niet alleen het assortiment bij Schell is internationaal, het personeelsbestand is minstens zo gemêleerd. Iedere klant kan in zijn of haar taal geholpen worden aan de 25 meter lange toonbank. Je hoort er Chinees, Antilliaans, Spaans, Kaapverdiaans en Nederlands door elkaar. De winkel is ingedeeld in aparte blokken, voor alle verschillende soorten vlees. Alle dieren liggen netjes van elkaar gescheiden, speciaal voor de boeddhistische en hindoeïstische klanten.

Eigenaar Freek Schell – alweer de achtste generatie Schell! – gelooft dat je uit respect voor de natuur het hele dier moet opeten na de slacht. Tel dit op bij de verschillende eetculturen die de klantenkring rijk is en je hebt een onuitputtelijk assortiment vlees. 

Deze drie minder bekende maar verrassend lekkere vleessoorten vind je er in de schappen:

1. KNARKRABBETJES
Dit zijn de kleine, platte ribbetjes van het varken. Krabbetjes worden soms ook wel verkocht als de bekende spareribs (dat zijn officieel de rondere buikribben), maar vroeger werden de platte ribbetjes speciaal gebruikt voor stoofschotels of bijvoorbeeld in erwtensoep.

Dit is onze favoriete plek voor verse vis in Rotterdam >

2. FA CHONG
Fa chong zijn gedroogde Chinese varkensworstjes. Tegenwoordig zie je ze ook weleens van kip. De worstjes worden vier dagen gerijpt in een speciale rijpingskast om ze hun speciale kleur, geur en smaak te geven. Je kunt fa chong eten als snack, maar het wordt het meest gebruikt als smaakmaker in bijvoorbeeld nasi of bami.

3. STOBÁ
Karni stobá is Antilliaans runderstoofvlees. De traditionele stobá is de kabritu stobá: een stoofschotel met geitenvlees. Je ziet ook wel varianten met kip. De stobá die slagerij Schell verkoopt is van rund.

 > Slagerij Schell, West-Kruiskade 69, Rotterdam 

Tekst: Michèle van den Bouwhuijsen.

Dit is het best bewaarde vegetarische geheim van Rotterdam >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO