Deze 5 dingen moet je weten als je een foodpost plaatst op Instagram

Eten mooi op de kiek zetten is moeilijk, daar weten we alles van. Je moet zorgen voor de juiste belichting, een goede filter én een fotogeniek gerecht. Maar door veel ervaring durven we wel te zeggen dat we er redelijk goed in zijn, en delen we onze instagramgeheimen met je.

gerelateerd
9 herkenbare momenten voor iedereen die bezig is met gezond eten
Doei detox! 6x het lekkerste comfortfood
Dit is waarom lightproducten je niet gaan helpen met afvallen
Deze foodtrends hoeven we niet meer te zien in 2018
Getty Images

UP HERE
Maak de foto áltijd van boven. Tenzij je hoog voedsel fotografeert zoals een hamburger of milkshake. Die komen het best tot hun recht vanaf de zijkant.

IMG_0074

DAGLICHT
De foto wordt het mooist als je fotografeert bij daglicht. Helaas is dat soms onmogelijk, bijvoorbeeld als je ’s avonds uiteten gaat. Vraag of je tafelgenoot even bij kan schijnen met het zaklampje dat op je telefoon zit. Succes gegarandeerd.

IMG_0075

FILTER
De meeste foto’s worden er écht beter op met een filter. Wij gebruiken VSCO, dat is een gratis app en heeft volgens ons nóg betere filters dan instagram. Pas vooral op met filters over  foodfoto’s. Het eten kan er heel onnatuurlijk of zelfs smerig uitzien door een filter.  Nog beter is om het handmatig aan te passen door de helderheid, contrast en de warmte te veranderen. Ben je iets langer aan het pielen, maar dan heb je wel wat.

IMG_0076

RUSTIG AAN
Het beste is om drie keer verdeeld over de dag een foto te plaatsen. Vaker kan, maar wees je dan bewust van de irritatiefactor bij je volgers van heb-je-haar-weer. Dus hou je in, vooral als je op vakantie bent, want dan lijkt álles insta-proof. 

CREAMY
Als je foto’s wilt maken voor op Instagram moet je rekening houden met wat je ’s avonds eet. Foto’s van chocoladetaarten waar de gesmolten karamel afdruipt of scones met een dikke klodder clotted cream en dieprode jam krijgen veel likes. Ook creamy pasta’s en gerechten met veel kleur, zoals deze wortels uit de oven met geitenkaas en granaatappel, doen het goed.

IMG_0077

Dit zijn voorbeelden van verschrikkelijk lelijke food-foto’s >
Volg je ons al op Instagram? Dit is ons account >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO