Zijn de voorspelde foodtrends uitgekomen in 2017?

Foodwatchen blijft toch altijd een beetje gokken. Hoe goed hebben we afgelopen jaar gegist?

gerelateerd
Doei detox! 6x het lekkerste comfortfood
Dit is waarom lightproducten je niet gaan helpen met afvallen
Deze foodtrends hoeven we niet meer te zien in 2018
We kunnen wellicht geen chocolade meer eten in 2050
Getty Images

Spy, spy, met ons vooruitziende eye, zeiden we vorig jaar. Maar was dat oog ook zo vooruitziend en zijn de trends die we voor 2017 voorspelden uitgekomen?

Voor de foodtrends voor 2018 pakten we het professioneel aan en spraken we experts >

BANANENMEEL
We hebben het vast wel op dit jaar, maar of we massaal aan bananenmeel zijn gegaan? Dat dan weer niet.

POKÉ
Daar kunnen we kort over zijn: die poké, die bleek oké en here to stay

DELIVERY MET DRONE
Onze roze, blauwe of oranje koerier komt nog altijd met de fiets…

Deze fantastische donut mag van ons wel een trend worden >

JAPANSE WHISKY
Wij hebben zelfs een guest shift van Japanse topbartender Michito Kaneko bijgewoond. Of hij echter Japanse whisky mee had genomen, dat hebben we gemist.

RAMENSOEP
Hoeft wat ons betreft nooit meer uit de foodmode te gaan. 

ORANJE WIJN
Volgens vinoloog Esmee Langereis stoomden we ons langzaam klaar voor oranje wijn. Wij zijn helaas nog blijven hangen bij de vin naturel.

Zo kies je volgens Esmee Langereis de beste champagne >

OLIE IN COCKTAILS
We zijn in ieder geval een hoop oliën tegengekomen op cocktailkaarten.

BIER-FOOD PAIRING
Yes, en wij zijn nog altijd voor! En daar ben je hier voor aan het juiste adres.

HALVE KOLEN
We hadden het prima gevonden als deze trend wat minder bescheiden was gebleven. 

Weet je eigenlijk wat er gebeurt als je iedere dag een banaan eet? >

MEER GROENTE
All hail de groentetuin. 

YUZU
Deze citrusvrucht ligt nog altijd niet in onze fruitschaal, maar we hebben hem wel degelijk regelmatig op ons bord gespot. 

NO MORE BIET
Het was nog geen tijd om te gaan voor de biet, bleek afgelopen jaar wel.

Hij is ook zo mooi roze... psychologen zochten uit waarom we ons eten Instagrammen >

LIBANESE KEUKEN
Heb jij afgelopen jaar meer aubergines, granaatappel, yoghurt en kikkererwten dan normaal op? Wij wel. 

ONLINE BOODSCHAPPEN DOEN
Ja. HelloFresh én ZTRDG stonden bij ons aan de deur. En we bestelden ook nog een doosje Vinoos erbij. 

TAIWAN ALS FOODDESTINATION
Telt het, als één teamlid is geweest? Wij zouden het in ieder geval wel weten, als de portemonnee het toeliet. Volgend jaar een nieuwe kans.

Of blijf gewoon lekker in Nederland en bezoek een nieuw Bib Gourmand-restaurant >

POFFEN
Het poffen zwakte naar onze mening wat af naar het einde van het jaar, maar we hebben - of restaurants hebben voor ons - wat afgepoft. 

MALEISISCHE KEUKEN
Daar willen we nog wel wat meer van zien, om te kunnen oordelen.

RUSSIAN TEA ROOM
Dolgelukkig zijn wij met al het chics dat opdook in ons land dit jaar. Au revoir industrieel minimalisme!

Eten op chic? Deze restaurants kregen een Michelinster! >

PIEROGI
Het staat nog steeds 1-0 voor de Chinezen in deze dumplingwedstrijd tegen de Polen.

VEGANISME
We hebben het gezien, gehoord, gemerkt - en zijn blij toe. 

MINDER HEALTHY
Ja hoor, maar wat wil je, met frietboutiques, krokettenateliers en haute dogs van sterrenchefs?

FLEXITARISME
Niet íedere dag een stuk vlees, hoe moeilijk kan het zijn? Van ons mag de flexitariërtrend voor altijd blijven.

NITRO COFFEE
Wij zijn nog niet ontgroend, helaas. Zo'n machine staat nog niet op elke straathoek.

Zo ziet de wereld er dus uit als er geen koffie meer is... >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO