10 bizarre Amerikaanse voedselwetgevingen

Heb jij je weleens schuldig gemaakt?

gerelateerd
6 kookregels die iedere thuiskok moet kennen
Gewerkt of werk je in de horeca? Deze ergernissen begrijp jij
Moet je boter nou in de koelkast bewaren of niet?
Zó maak je oude taaie chips weer knapperig
Getty Images

Dat ze er in Amerika wat gekke gewoontes aan overhouden, dat wisten we wel. Toch vielen we wel even van onze bureaustoelen toen we van deze voedselwetgevingen hoorden. Wees gewaarschuwd: je hebt je mogelijk schuldig gemaakt aan een aantal illegale eetpraktijken.  

Dit wist je vast nog niet over Oreo's >

COLORADO 
Ooit de behoefte gehad aan een drankje voordat je je stem uitbracht voor een verkiezing? In Calorado zou je pech hebben. Hier is het op verkiezingsdagen namelijk verboden om alcohol te verkopen. 

ALABAMA 
In Alabama in het ten strengste verboden om je ijsje in je achterzak te bewaren, voor als je het van plan was. 

ARIZONA 
Het kan aardig warm worden, daar in Arizona. Daarom is het volgens de wet verboden om een glas water te weigeren. Dat wordt ja en amen zeggen dus. 

Dit eten we massaal in 2018 >

ARKANSAS 
Hier is het verboden om na negen uur 's avonds te toeteren als je in de buurt van een broodjeszaak bent. Wie weet hebben vleeswaren ook een schoonheidsslaapje nodig? 

CONNECTICUT 
Omdat het verschil tussen een komkommer en een augurk in het verleden niet helemaal duidelijk was, is er in Connecticut een wet over gemaakt. Volgens deze wet moet een augurk kunnen stuiteren, om er écht een te kunnen zijn. Hèhè, duidelijkheid. 

FLORIDA 
Onhandige afwassers opgelet: je kunt beter niet naar Florida verhuizen. Hier is het namelijk verboden om per dag meer dan drie dingen te breken of de randen van meer dan vier kopjes of schotels te vernielen.  

Dit gebeurt er als je iedere dag een ei eet >

GEORGIA 
Happy hour kun je wel vergeten als je in Georgia bent. Hier is het namelijk illegaal om twee biertjes te verkopen voor de prijs van één. 

IDAHO 
Twijfel je nog over je bestemming voor Valentijnsdag? Nu niet meer! In Idaho moet de doos bonbons die een man aan zijn vriendin geeft namelijk mínstens 22 kilogram zijn. 

ILLINOIS 
In Illinois mag je niet eten op een plek die in brand staat. Hè, wat jammer nou. 

Is water met citroen eigenlijk wel écht goed voor je? >

INDIANA 
Een slechte adem wordt in Indiana niet getolereerd. Vier uur na het eten van knoflook mag je namelijk pas naar de bioscoop. Of naar huis, want ook de tram mag je niet in als je uit je mond stinkt.  

Benieuwd naar alle andere gekke voedselwetgevingen? Hier lees je er nog veertig.  

Heb jij altijd honger? Dit kan de reden zijn >

Bron: Delish 

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO