6x de gekste snacks uit de friettent op een rijtje

Omdat ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’ soms zo saai is.

gerelateerd
Waarom je nooit iets moet eten waar een vlieg op heeft gezeten
Melk vervangen? 8x een alternatief voor koemelk
Is groente uit blik of diepvries ongezonder dan vers?
Getty Images

Om in de carnavalssferen te komen, hebben we een aantal aparte snacks op een rijtje gezet. Zeker leuk om te proberen, wellicht dat sommigen na een aantal biertjes lekkerder smaken.

Op zoek naar kroketten? Hier bestel je de lekkerste >

KROKODEL
Perfect voor de mensen die nooit kunnen kiezen tussen een kroket en een frikandel. De Krokodel laat menig snackhart sneller kloppen. Een kroket gevuld met frikandellen ragout. Bedacht door twee Bredanaars die de hulp van chef-kok en oude bekende Guillaume de Beer van restaurant BREDA en Guts&Glory inschakelden. Die mogen we dus best Kielegatsnack noemen deze dagen.

Dit zijn de favoriete restaurants van de chefs van BREDA en Guts & Glory >

FRIKET
Deze snack lijkt nogal op de bovenstaande, maar dan is er iets minder lang over nagedacht. Een halve kroket met daarin een halve frikandel. Waarom zijn we daar zelf niet mee gekomen? Ook deze creatie is voor de twijfelaars onder ons de perfecte keuze. Zou je hem eens willen proberen? Dat kan bij Snackcorner Nieuwveld in Hoogvliet.

DISCODEL
De Discodel is bedacht door een aantal studenten tijdens een stapavondje in Nijmegen. Hij bestaat uit een frikandel met mayonaise en discodip. Als je je een keer in een chagrijnige bui verkeert, bestel dan vooral deze jongen. Hij fleurt je namelijk wel op.

Friet is volgens onderzoek helemaal niet zo ongezond als je denkt >

KRUIKET EN DE KRUIKENBAL

De Tilburgse varianten op de rundvleeskroket en bitterbal zijn op de elfde van de elfde tijdens het pre-carnaval geïntroduceerd. Met hun groen- en oranje kleuren zijn het echte carnavalskrakers. Die kleuren hebben ze te danken aan het spinazie-paprika-paneermeelbad waarin ze zijn ondergedompeld. Lekker hossenmet zo’n kruiket zien wij wel zitten.

DOELPAAL
Deze knoepert is voor mensen met grote trek. Deze immense frikandel wordt ook wel de XXL genoemd, maar de naam Doelpaal heeft hij te danken aan het WK. Een normale frikandel is ongeveer achttien centimeter lang en weegt tussen de 80 en 85 gram. De doelpaal weegt maar liefst 250 gram en is 35 centimeter lang. Handig als je veel honger hebt, maar het gênant vindt om twee snacks te bestellen.   

Zo maak je de allerbeste verse frieten >

SUCUKANDEL
In deze snack komen twee culturen bij elkaar. De Turkse worst sucuk en de Nederlandse frikandel. Bij het eten krijg je het beste van de twee snacks: kip, döner, komijn, chili, peper en zout. Een leuke optie voor als je een keer een buitenlandse smaakvariatie wil, maar toch geen afstand kan doen van de Nederlandse keuken. De bamihap bleek ten slotte ook een succes.

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO