Er is een nieuwe, natuurlijke chocoladesoort ontdekt

En hij is niet bruin of wit, maar ROZE!

gerelateerd
Waarom krijgen we honger na het drinken van alcohol?
Gezocht: marketingtalent! Kom jij ons team versterken?
Deze restaurants hebben een Bib Gourmand voor 2018 verdiend
Is honing gezonder dan suiker?
Barry Callebaut via Twitter

Je leest het goed: binnenkort komt er een nieuwe chocoladesoort op de markt met een roze kleur. Dat werd vandaag bekend gemaakt door Europese chocolademakers Barry Callebaut in Shanghai.

RUBY CHOCOLADE
De chocoladesoort draagt de naam Ruby en is vernoemd naar de cacaoboon waar de choco van gemaakt wordt. Deze boon werd verzameld van over de hele wereld. De zoektocht naar de boon en de Rubychocolade duurde maar liefst dertien jaar en kwam zeventig jaar na de ontdekking van de witte variant.

GEEN KLEUR- EN SMAAKSTOFFEN
Wat de roze chocolade onderscheidt van een van onze favoriete Tony’s Chocolonelyrepen met hetzelfde kleurtje? Aan Ruby chocolade zijn geen kleur- of smaakstoffen toegevoegd. De boon zelf geeft de chocolade zijn roze tintje en ook de smaak is er een die anders is dan je gewend bent: ‘Hij smaakt zo licht en fruitig dat je het niet echt doorhebt dat je het ene chocolaatje na het andere eet, dus kun je er meer van eten dan van normale chocolade. Of dat goed of slecht is, is maar hoe je het bekijkt,’ aldus chocolade-expert Angus Kennedy. Mogen wij dat even héél snel zelf testen?

Tony's Chocolonely bracht overigens afgelopen week drie (!) nieuwe repen uit >

Bron: Barry Callebaut 

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO