Update: de roze Ruby chocolade is nú verkrijgbaar!

Ein-de-lijk zelf de nieuwste roze chocolade proeven.

gerelateerd
Bewezen: van een rood bord eet je minder
Over datum? Deze producten kun je nog prima eten
Om déze reden krijg je om 4 uur ’s middags slaap en trek
Word je dik van eten na 8 uur ‘s avonds?
Barry Callebaut via Twitter

Afgelopen jaar werd er een nieuwe chocoladesoort ontdekt. Niet wit, niet bruin, niet zwart, maar roze, met een geheel eigen smaak. Vanaf vandaag ligt-ie officieel in de winkel. Verkocht door Nestlé, in de vorm van een KitKat. Zullen we die dan meer eens héél snel zelf testen?

RUBY CHOCOLADE
Die nieuwe natuurlijke chocoladesoort waarvan de KitKat gemaakt is, draagt de naam Ruby en is vernoemd naar de cacaoboon waar de choco van gemaakt wordt. Deze boon werd verzameld van over de hele wereld. De zoektocht naar de boon en de Rubychocolade duurde maar liefst dertien jaar en kwam zeventig jaar na de ontdekking van de witte variant.

GEEN KLEUR- EN SMAAKSTOFFEN
Wat de roze chocolade onderscheidt van een van onze favoriete Tony’s Chocolonelyrepen met hetzelfde kleurtje? Aan Ruby chocolade zijn geen kleur- of smaakstoffen toegevoegd. De boon zelf geeft de chocolade zijn roze tintje en ook de smaak is er een die anders is dan je gewend bent: ‘Hij smaakt zo licht en fruitig dat je het niet echt doorhebt dat je het ene chocolaatje na het andere eet, dus kun je er meer van eten dan van normale chocolade. Of dat goed of slecht is, is maar hoe je het bekijkt,’ aldus chocolade-expert Angus Kennedy. 

Tony's Chocolonely bracht overigens afgelopen week drie (!) nieuwe repen uit >

HEBBEN, HEBBEN, HEBBEN! 
De KitKat Chocolatery Sublime Ruby ligt momenteel alleen in Zuid-Korea en Japan in de schappen. In een limited edition, welteverstaan. Wél zijn er plannen om de roze editie in Nederland te introduceren, aldus de woordvoerder van Nestlé Nederland. Wanneer is nog niet bekend. Wij wachten - watertandend en al - af tot dat het geval is.  

Bron: Barry Callebaut 

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO