Oud & Nieuw snacks

Met deze snacks ga je swingend het nieuwe jaar in.

gerelateerd
Waarom snacken we eigenlijk?
Opnieuw opwarmen: yay or nay?
8 dingen die je nooit in de magnetron mag doen
6x 1 april foodgrappen op een rij
Getty Images

BOWL
Lekker retro deze bowl. Laat 1 kilo fruit naar keuze 1 uur marineren in suiker en voeg 1 liter witte wijn en 1 liter champagne of cava toe. Maak af met een scheut kirsch of rum. Serveer in een enorme kom en steek er rietjes of een grote lepel in.
 
BORRELNOOTJE?
Bak amandelen in een mengsel van boter en honing en bestrooi ze met zeezout en chilivlokken. Laat goed afkoelen. 

Zo maak je de ultieme appelbeignets

HETE SJALOTTEN
Leg gepelde sjalotten met takjes tijm op stukken aluminiumfolie. Druppel er honing en grappa over en maak er pakketjes van. Plaats 30 minuten in een oven van 230˚C. Brokkel er feta of geitenkaas over en serveer direct.
 
TAMME KASTANJES
Snij tamme kastanjes in met een scherp mesje en zet ze in een oven van 250˚C tot ze openspringen. Bestrooi met kaneel, suiker en sinaasappellikeur. Lekker als snack of bij wildgerechten.

En zo bak je de perfecte oliebol > 

GARNALEN MET EEN DIPJE
Maak een groene dip door 1 el olie, 1 fijngehakte chilipeper, 1 el limoensap, koriander en 1 el rietsuiker in een pan te verhitten tot het mengsel stroperig wordt. Verhit in een wok 1 el olie en 1 el palmsuiker en bak hierin de garnalen om erin te dopen.

En we gaan nog even door: makkelijke éénhappers >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO