Morgen begint dit nieuwe foodprogramma op NPO3

De Foodweken gaan morgen van start met een nieuw foodprogramma: De Nieuwe Garde.

gerelateerd
20 fooddingen die je eigenlijk niet meer kunt zeggen
Zo maak je een makkelijk ontbijt met je blender
Eindelijk! Een samenwerking tegen voedselverspilling
Dit gebeurt er als je kauwgom doorslikt
Getty Images

DE NIEUWE GARDE
De Nieuwe Garde is een programma over de nieuwe lichting topchefs en sommeliers. Hoe gaan ze om met prestatiedruk? Valt het runnen van een sterrenrestaurant wel te combineren met gezinsuitbreiding?

De line-up is veelbelovend: onder meer Syrco Bakker (Pure C), Arturo Dalhuisen (The White Room, Krasnapolsky), Jermain de Rozario (De Rozario), Johanneke van Iwaarden, Guillaume de Beer en Freek van Noortwijk (Breda en Guts & Glory) en sommelier Lotte Wolf (Bridges, Sofitel Legend The Grand) staan een aflevering in de schijnwerpers.

Yes! De Foodweken zijn van start gegaan. Bekijk hier de volledige programmering >

EERSTE AFLEVERING
In de eerste aflevering wordt Syrco Bakker van sterrenrestaurant Pure C gevolgd. Syrco Bakker runt dagelijks het Zeeuwse restaurant van niemand minder dan Sergio Herman. Syrco: "Ik denk dat je met eten alle zintuigen moet prikkelen. Als je iets ziet moet je denken: ik wil het eten. Zo smakelijk moet het eruit zien. Je kan niet de makkelijke weg kiezen. Dat is een no go. Je moet elke dag alles geven."

BIJZONDERE VERHALEN
Er staan ons meer bijzondere verhalen te wachten. Zoals het verhaal van chef Jermain de Rozario, die een paar jaar geleden nog op de vuilniswagen stond. Jermain: “Als je eenmaal onderaan hebt gelegen, besef je dat je er iets aan moet doen om wat te bereiken.’’

Of het verhaal van Lotte Wolf, die op jonge leeftijd al werkte als sommelier bij Pure C en Oud Sluis van Sergio Herman. Inmiddels is ze sommelier bij restaurant Bridges en heeft ze haar eigen wijngaard in Zuid-Afrika.

Let op! Deze avocadosoort wil je liever niet kopen >

Stuk voor stuk inspirerende verhalen op de woensdagavond.

Wij zitten morgenavond stipt om half tien voor de buis. Jij ook?  

De Nieuwe Garde: elke woensdag om 21.30 uur op NPO3.

Ron Blaauw opent nieuw restaurant aan het Rokin >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO