3 manieren om vlees te ontdooien

Er is een goede manier, een snelle manier, en een manier die je gebruikt in noodgevallen.

gerelateerd
Het is bewezen: pizza laat ons harder werken!
Zijn McDonald's frietjes hét middel tegen kaalheid?
Waarom je groente en fruit zo snel mogelijk moet opeten
Dit is hoeveel een mens gemiddeld weegt ten opzichte van 1960
Getty Images

Onze vriezervriend zit vol met zelfgemaakt paneermeel, bouillon, saus, soep en vlees. Laatstgenoemde is vooral handig om van een halve maaltijd een hele te maken, zonder naar de supermarkt te moeten. Het enige dat je wél moet doen, is het (tijdig) ontdooien van je vlees. En dat doe je zo.

Lees hier wat je andere vriezervrienden zijn >

1. Als je ruim van tevoren weet wat je gaat eten, is de koelkast de meest voor de hand liggende plek om vlees te laten ontdooien. Leg het de nacht voordat je het wil bereiden in zijn verpakking, of bedekt met plasticfolie op een bord, in de koelkast. Als je een groot stuk vlees (bijvoorbeeld een hele kip) gaat bereiden kun je het voor de zekerheid anderhalve dag van tevoren ontdooien. Gevogelte is net als gehakt en stoofvlees na het ontdooien nog een of twee dagen houdbaar.

2. Maar laten we eerlijk wezen: veel vaker gebeurt het ons dat snel iets op tafel willen hebben staan en alles nog diepgevroren is. Afhankelijk van hoe groot je vlees is, kan het nog te redden zijn. Worstjes, kipfilet en kleine stukken steak zijn binnen een uur ontdooit als je het in een afsluitbaar zakje stopt en in een kom met koud water legt.

3. Als alle bovenstaande manieren geen zin meer hebben, is de magnetron je laatste redmiddel. Leg het vlees op een bord en volg de instructies betreffende de ontdooistand van je magnetron. Controleer elke minuut of het vlees niet rubberig aanvoelt.

Deze dingen bewaar je beter niet in de koelkast >
Tips om slimmer in te vriezen >
Voor in de vriezer: 10 ideale recepten >

Bron: The Huffington Post
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO