Zo maak je een makkelijk ontbijt met je blender

Gebruik jij je blender alleen maar om sneller te zijn in de keuken? Zonde, ook voor het ontbijt kan hij heel handig zijn. Deze 5 ontbijtjes maak je in een handomdraai met je nieuwe beste (elektrische) keukenvriend.

gerelateerd
Eindelijk! Een samenwerking tegen voedselverspilling
Dit gebeurt er als je kauwgom doorslikt
Huh? Uit onderzoek blijkt dat de 5-seconderegel niet klopt!
Getty Images

FLUWEELZACHTE ROEREIEREN
Een dozijn eieren kloppen omdat een grote groep komt ontbijten? We weten wat beters. Pak je blender erbij en mik ze erin. Buiten dat handmatig eieren klutsen een hels karwei is, zorgt de blender ook nog eens voor de luchtigste eieren ooit.

En dit is de truc om ze perfect te bakken >

SMOOTHIES
Natuurlijk. Want met een blender maak je de allerbeste smoothies vol goede vezels. Waarom een smoothie beter is dan sap lees je hier >

DUTCH BABY
Die maak je zoals in dit recept van Yvette van Boven. Alleen jij bent een stuk sneller want je gooit alles in de blender.

HOLLANDAISESAUS
Eggs Benedict: het luxepaardje onder het brakvoer. Fijn: In de blender maak je heel erg makkelijk en snel de hollandaisesaus die vanzelfsprekend bij de gepocheerde eieren hoort. Hoef je ‘m niet meer te verwarmen op het vuur. Ga naar The Kitchn voor de uitleg >

AMANDELMELK
Zot op amandelmelk? Dan moet je het eigenlijk een keer zelf maken, het smaakt namelijk puurder dan uit een pak. En je weet precies wat er in je melk zit. Amandelmelk maken vergt een beetje voorbereiding: je moet de amandelen minimaal een nacht laten weken in water. Laat de amandelen uitlekken en doe ze in de blender met twee koppen water. Mix ze twee minuten op de hoogste stand. Doe alles in een theedoek en knijp het uit. De amandelmelk drink je op en wat je overhoudt in je theedoek is lekker voor in muffins. Of doe het door je muesli heen.

Bron: The Kitchn

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO