Deze twee foodfilms mag je niet missen op het IDFA

Gek van films? Gek van food? Dan is Amsterdam de plek waar jij moet zijn volgende maand.

gerelateerd
20 fooddingen die je eigenlijk niet meer kunt zeggen
Zo maak je een makkelijk ontbijt met je blender
Eindelijk! Een samenwerking tegen voedselverspilling
Dit gebeurt er als je kauwgom doorslikt
Getty Images

Het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) is hét filmfestival dat ieder jaar zijn terugkeer maakt met een lijst aan nieuwe toonaangevende documentaires. En daar zitten soms aangrijpende culinaire verhalen tussen. Om je de gigalijst aan films te besparen hebben we er twee voor je uitgepikt die je niet mag missen. Helemaal in het teken van ons favoriete onderwerp: eten.

Dit is waarom popcorn gezonder is dan je denkt >

RAMEN HEADS - Japan - Koki Shigeno
In Ramen Heads volgen we Tomita Osamu, de beste ramenchef van Japen, en een aantal andere legendarische chefs. Door de docu komen we een klein beetje meer van de kunst van het ramen maken te weten. Iets wat vaak gebeurt in piepkleine restaurants, waar de fans urenlang wachten voor de door de ramenchefs gemaakte noedelsoep. Met de juiste slurpfactor natuurlijk.  

EATING ANIMALS - United States - Christopher Quinn
Eating Animals; het indrukwekkende boek van Jonathan Safran Foer, is nu terug te zien in een documentaire. Met een flinke lading aan overtuigende argumenten om vleesconsumptie te verminderen en de bio-industrie aan banden te leggen. Dit door middel van de kennis van menig expert, bijgestaan door historische fragmenten en – jammer maar noodzakelijk – soms schokkend beeldmateriaal. Geen lay back film dus, maar wel eentje met een echte boodschap.  

Het IDFA vindt dit jaar plaats van 15 tot 26 november in – je raad het al – Amsterdam. Voor meer informatie en films kun je terecht op de website.

Meer? 15x films voor voedselfanaten > 

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO