Je kunt dit weekend gouden proseccodonuts proeven in Amsterdam

Met een miniatuur-Moët erbij om het af te maken.

gerelateerd
Doei detox! 6x het lekkerste comfortfood
Dit is waarom lightproducten je niet gaan helpen met afvallen
Deze foodtrends hoeven we niet meer te zien in 2018
We kunnen wellicht geen chocolade meer eten in 2050
Getty Images

Weet je nog, die proseccodonut uit Amerika waar we eerder over schreven? Die in prosecco gedoopt was, en afgemaakt met bladgoud? Zo een hebben we er dit weekend dus ook in Nederland. Dan wel zonder bladgoud en roze glitters, maar net zo goudkleurig en smakend naar bubbels.

Dit worden de foodtrends voor 2018 >

DRAKE'S X PEEJAYS
De gouden proseccodonut wordt niet verscheept uit Amerika, maar werd ontwikkeld door donutshop Peejays, in opdracht van Xavier Bouterse. Op 30 en 31 december staat Peejays met een pop-up mét de proseccodonuts in Drake's Luxury Boutique, de winkel van Bouterse. 

Dit is dus veel gevaarlijker dan vuurwerk met Oud en Nieuw >

GOUDEN VONDST
De donut in prosecco dippen bleek niet genoeg - om een goed naar prosecco te smaken, moest er in zowel het deeg, als in het glazuur prosecco verwerkt worden. Extravagant, ja. Maar wat wil je, als je thuisbasis Drake's is. Om het geheel af te maken kun je - voor ongeveer vijftien euro bovenop de vijf van je donut - er een miniflesje Moët bij bestellen. Maakt het ontbreken van die roze glitters weer goed. 

Bron: Parool

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO