8 tekenen dat je te veel geld uitgeeft aan eten

...guilty as charged. 

gerelateerd
6 kookregels die iedere thuiskok moet kennen
Gewerkt of werk je in de horeca? Deze ergernissen begrijp jij
Moet je boter nou in de koelkast bewaren of niet?
Zó maak je oude taaie chips weer knapperig
Getty Images

1. JE BELOONT JEZELF MET ETEN
Groot of klein, iets bereikt in je leven? Dan is de champagne bij jou ontkurkt voor je er erg in hebt en staat de taart al aangesneden klaar. Maar eigenlijk is elk moment wel een excuus om te eten. Je moet het leven tenslotte vieren, niet?

2. JE SPREEKT ALTIJD BUITEN DE DEUR AF
Waarom koken voor je vriendinnen als iemand anders dat ook voor je kan doen? Bijpraten achter het fornuis werkt écht niet en bovendien moet je toch een beetje op de hoogte zijn van de nieuwe hotspots in je buurt?

3. JE LAAT JE ETEN LIEVER BEZORGEN
Ach, die drie euro bezorgkosten bovenop je bestelling maken je eten niet minder lekker. En dat er dan een extra blikje drinken bij moet omdat het minimumbedrag anders niet gehaald wordt, dat zien we dan ook nog wel even door de vingers.  

4. JE GOOIT JE RESTJES WEG
Boodschappen doe je een week vooruit en de restjes van je avondmaal stop je netjes in een bakje in de koelkast. Maar is die week voorbij, dan is de koelkast nog altijd vol, nu met inhoud die eerder thuishoort in de prullenbak.

5. JE MAAKT GEEN BOODSCHAPPENLIJSTJE
En komt daardoor altijd thuis met héél veel lekkers, wat je helemáál niet nodig had. Met grote kans dat je waar je voor ging ook nog bent vergeten.

6. JE GAAT LIEVER NAAR DE MARQT DAN NAAR DE MARKT
Want die is zo lekker overzichtelijk en zit zo fijn om de hoek. Zes euro voor een biologische meloen, daar is-ie toch biologisch voor?

7. JE KOOPT ALLEEN BEKENDE MERKEN
Die onderste rij in de supermarkt heb je nog nooit in de reclame gezien, dus dat zal wel niks zijn. Enorme risico’s nemen voor een lagere prijs? Liever niet.

8. JE BENT DOL OP AANBIEDINGEN
Kaapse goudbessen voor de helft van de prijs? Toch maar even proberen dan. En wie drie zakken spinazie voor maar anderhalf keer zoveel als één kan kopen en dat niet doet, die is gek.

Net zo schuldig aan deze vele niet-strafbare feiten als wij? Dan kun je heel wat leren van deze tips >

Bron: Delish

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO