We kunnen wellicht geen chocolade meer eten in 2050

Kunnen we wel leven zonder?

gerelateerd
Doei detox! 6x het lekkerste comfortfood
Dit is waarom lightproducten je niet gaan helpen met afvallen
Deze foodtrends hoeven we niet meer te zien in 2018
Getty Images

Gooi gauw je goede voornemens overboord en geniet nog maar eens goed van wat chocolade. Volgens nieuw onderzoek bestaat er namelijk een mogelijkheid dat het binnenkort niet meer kan.

FOUTJE, BEDANKT
Oké, oké, binnenkort is het nog niet. Maar volgens de onderzoekers van de Universiteit van Californië bestaat er een kans dat we in 2050 geen chocolade meer kunnen eten. Geen wit, geen puur, geen melk en zelfs geen Tony's Chocolonely karamel zeezout dus.   

Optimaal genieten: chocoladetaart met zoute karamel >

HEET ONDER DE VOETEN
Deze verschrikkelijke verandering in ons leven komt door – je raadt het al – de klimaatverandering. Door de opwarming van de aarde gaat er namelijk een cruciaal ingrediënt verloren: de cacao.

HANGENDE BLAADJES
Deze cacao groeit in de regenwouden van de Ivoorkust en Ghana, op ongeveer twintig graden ten noorden en zuiden van de evenaar. Deze gebieden drogen uit, waardoor de cacaoboom – gevoelig dat-ie is – zal verwelken en verrotten.

Is dit gewas de toekomst van ons voedsel? >

REDDER IN NOOD
Gelukkig is daar Mars, die samen met onderzoekers gaat proberen de cacaoboom te redden. Dit doet het chocolademerk door de bomen genetisch zo te veranderen dat ze kunnen overleven onder drogere en warmere omstandigheden. Phoe, kunnen wij weer rustig ademhalen.

Bron: Grubstreet

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO