Feestelijke hapjes voor Oud & Nieuw

Zeer relaxed laten we 2016 voor wat het is. Deze kanjers van eenhappers zijn een fluitje van een cent. Wij zeggen: swing when you’re winning!

gerelateerd
Waarom krijgen we honger na het drinken van alcohol?
Gezocht: marketingtalent! Kom jij ons team versterken?
Deze restaurants hebben een Bib Gourmand voor 2018 verdiend
Is honing gezonder dan suiker?
Getty Images

EITJE MÉT
Kook kleine eieren (of kwarteleitjes) half hard, pel ze en halveer ze in de lengte. Schep er wat zelfgemaakte mayonaise en zalmeitjes op. Garneer met ringetjes bosui.
 
TOASTJE
 Bak 500 gram in ringen gesneden rode ui in een flinke scheut olijfolie 15-20 minuten tot de uien zacht zijn. Meng 1 el balsamico-azijn en wat zout erdoor. Verdeel de uien over sneetjes geroosterd stokbrood. Leg er plakjes pecorino of gorgonzola en een zwarte olijf op.
 
SIMPEL
 Bak in een poffertjespan mini-omeletjes met fijngehakte basilicum. Beleg de omeletjes met een dot roomkaas en leg daarop verfrommelde repen parmaham en een blaadje basilicum.
 
VEGA
Marineer plakken portobello minimaal 30 minuten in een vinaigrette van olijfolie, balsamico-azijn, geperste knoflook, fijngehakte dragon, zout en peper. Leg de paddestoelen op geroosterde sneetjes brood en strooi er geschaafde parmezaan over.
 
ZOET
Schil lange, dunne, zoete aardappels en snijd ze in plakken van ongeveer 1,5 cm dik. Hussel ze door de olijfolie en bak ze in 25 minuten in een oven op 200 graden gaar. Laat afkoelen en beleg ze met een schepje knoflookmayonaise, een cocktailgarnaal en ringetjes rode peper.

Nog meer feestelijke hapjes >
 

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO