6x eten waar je gelukkig van wordt

Wij worden van bijna al het eten gelukkig, maar van deze 6 producten is het ook wetenschappelijk bewezen dat ze een goede invloed hebben op je humeur. Snacken maar!

gerelateerd
Geheim ingrediënt voor een ‘volwassen’ chocolademelk
Belvedere Vodka komt met een limited edition wodkafles
Kerst 2017: de fooddtrends op gebied van groente, vega en vegan
Shocking! Je ontbijt overslaan mag best
Getty Images

AVOCADO
Duh. Wisten wij al lang. Avocado bevat veel vezels, vitamine C en K, zorgt voor een lage bloeddruk en stimuleert de aanmaak van serotonine in de hersenen, een stof waar mensen die lijden aan depressie een tekort aan hebben. Je hebt slechts een halve avocado per dag nodig om er de voordelen van te voelen. Wij gaan nog even nadenken of dat goed of slecht nieuws is.

RODE PEPER
Dit is een aparte: bij het eten van rode peper komt er capsaïcine vrij, een stof die door de hersenen gelinkt wordt aan pijn. Om deze pijn te overwinnen, wordt er extra veel endorfine aangemaakt, wat weer zorgt voor een geluksgevoel. Even doorbijten dus, maar dan heb je ook wat.

VANILLEYOGHURT
Fins onderzoek heeft uitgewezen dat de geur van vanille agressiviteit verlaagt. De probiotica in yoghurt zijn bevorderlijk voor je humeur. 1+1=...

CHIPS
Belgische wetenschappers ontdekten dat verdrietige mensen vrolijker werden van vet eten als chips en frieten. Wij zijn geen wetenschappers, maar dit komt voor ons toch niet volledig uit de lucht vallen.

CHOCOLADE
De cacaoboon bevat grote hoeveelheden alkaloïde theobromine. Euh.. Come again? Dat is een stof die een positieve invloed heeft op je humeur. Vooral pure chocolade kan opwekkend werken vanwege het hoge cacaogehalte.

POMPOENPITTEN
Pompoenpitten zitten vol met stressverlagend mineraal magnesium. Bovendien bevatten ze ook tryptofaan, een stofje dat serotonine aanmaakt wat weer bevorderend is voor je stemming.

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO