6x handige tips en trucs met pindakaas

Dat pindakaas heel veel dingen - zo niet alles - beter maakt, wisten we al. Maar deze trucs kenden we nog niet. Pindakaas to the rescue!

gerelateerd
6 kookregels die iedere thuiskok moet kennen
Gewerkt of werk je in de horeca? Deze ergernissen begrijp jij
Moet je boter nou in de koelkast bewaren of niet?
Zó maak je oude taaie chips weer knapperig
Getty Images

1. Je kunt er hummus mee maken. Huh? Ja, echt waar. Je pot Calvé ziet er misschien niet uit als iets dat zich goed leent voor de Midden-Oosterse keuken, maar mocht je een keer om tahin verlegen zitten, dan kan pindakaas zomaar de redder in nood zijn.

Alleen voor echte pindakaaslovers: deze pindakaaslasagne >

2. Pindakaas leent zich uitstekend voor het binden van soepen, sauzen en stoofpotten. Wees niet bang: de pindasmaak is minder overheersend dan je zou verwachten. Probeer het eens in een kipcurry.

3. Meng drie eetlepels crunchy pindakaas met drie eetlepels chilisaus, twee eetlepels sojasaus, een geperste knoflookteen en een goede scheut olie en voilà: instant pindasaus.

4. In zoete recepten kun je (een deel van) de boter vervangen door pindakaas. Zo wordt je gerecht wat minder vet. Let wel op dat de smaak van pindakaas past bij het recept. Het proberen waard: pindakaas in brownies, koekjes of cheesecake.

5. Heb je de hik? Eet zo langzaam mogelijk een eetlepel pindakaas. Pindakaas is vet en daarom verzachtend voor je keel, en doordat je je concentreert op het eten, stabiliseert je ademhaling.

6. Wrijf wat pindakaas over gekraste houten tafels of beschadigd leer om de schade te herstellen.

Nog zo'n alleskunner: ei! >

Bron: Telegraph.co.uk

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO